Baltık Başkentleri Turu THY ile 6 Gün Tur Programı
Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!
Kalkış Yerleri: İstanbul Hava Limanı
Gezilecek Yerler: •Tallinn, •Riga, •Vilnius, •Helsinki (Ekstra)
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – TALLINN

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde saat 12:10'da Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK1423 numaralı tarifeli seferiyle saat 15:10da Tallinne hareket. Yerel saate göre 18:25de varış ve havalimanında bekleyen özel aracımız ile Tallinnde ki otelimize transfer. Geceleme Tallinn deki otelimizde.

  • Akşam Yemeği : Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır. 


2 Gün: TALLINN

Sabah kahvaltısı sonrası arzu eden misafirlerimiz için ekstra Rocca Al Mare turumuz başlıyor. (80 Euro) Avrupa`da sayısı az olan açıkhava müzelerinden In Rocca-Al-Mare turunda 18. yy Estonya kırsal yaşamına tanık oluyoruz. Geniş bir alan üzerine kurulu açık hava müzesi, 18.yy dönemini yansıtan köy evleri, yel değirmenleri, ahşap kilisesi, köy okulu ile sizi zamanda yolculuğa çıkartarak Estonya`nın geçmişine tanık ediyor. Birbirinden farklı evlerde, eski dönem Estonyalılar`ın yaşantısı teatral olarak anlatılıyor. Turun arından otele geri dönüş. Veya Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Helsinki turuna katılabilirler (120 Euro) ; Finlandiyanın başkenti Helsinkiye yapacağımız gezimiz için feribot iskelesine hareket ediyoruz. Helsinki Katedrali, Senato Meydanı, Hükümet Sarayı, Belediye binası, Uspenski Ortodoks Katedrali ve Pazar Meydanı göreceğimiz yerler arasında, sonrasında serbest zaman ve Tallinn e dönüş için feribot iskelesine hareket ediyoruz. Gezi bitiminde geceleme Tallinn otelimizde. Akşam arzu eden misafirlerimizle akşam yemeğimizi almak üzere ekstra düzenlenecek olan Viking Köyü`ne doğru yola çıkıyoruz. (85 Euro) Viking yaşam tarzını yansıtan bu şirin restoranda ok ve balta atma, mancınık kullanma gibi aktiviteleri deneyimleyeceğiz. Bu heyecan ve eğlence dolu dakikaların ardından akşam yemeğimizi yiyoruz ve otelimize geri dönüyoruz.

  • Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
  • Öğle Yemeği : Ekstra olarak düzenlenecek Rocca Al Mare yada Helsinki turunda extra olarak alınacaktır.
  • Akşam Yemeği : Ekstra olarak düzenlenecek Viking Köyü turunda extra olarak alınacaktır. 


3 Gün: TALLINN - PARNU - RİGA

Sabah odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından özel otobüsümüz ile Letonyanın başkenti Rigaya hareket. Yol üstünde Estonyanın yazlık kasabası olan Parnuda mola veriyoruz. Estonya ve Letonyanın ormanları içinde devam eden yaklaşık 5 saat süren yolculuğumuz sonrasında Rigaya varıyoruz. Varışımızı takiben panoramik Riga şehir turumuz başlıyor. 1201 yılında kurulan Riga şehir turunda, Old Town denilen tarihi merkezdeki şehrin dokusuna tanık olacağımız önemli yapılar ziyaret ediliyor. St. Peters Kilisesi, Brotherhood of the Blackheads Evi, Dome Katedrali, Büyük ve Küçük Guildhalls, St. Jacobs Kilisesi, Riga Kalesi, Özgürlük Heykeli ve şehrin eşsiz mimarisine tanık olacağımız yapılarıyla süslü sokakları görülecekler arasında yer alıyor. Şehir turunun ardından serbest zaman. Geceleme Riga daki otelimizde.

  • Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
  • Öğle Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
  • Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır. 


4 Gün: RİGA

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra Sigulda Turuna katılma imkanı. (85 Euro) Rigaya 51 km. uzaklıktaki, Letonyanın en güzel şehirlerinden kabul edilen Sigulda şehir turunda Sigulda Kalesi, Gauja Milli Parkı, Gutman Mağarası, Turaida Kalesi ve Müzesi ziyaret ediliyor. Kalelerin arasında gezerken kendinizi Ortaçağ Avrupasında hissedeceğiniz Sigulda, yemyeşil ağaçları, ovaları, Gauja Nehrinden oluşan muhteşem doğası ile sizi büyüleyecek. Turumuzun ardından Rigaya geri dönüyoruz. Öğleden sonra arzu eden misafirlerimiz için ekstra Jurmala Turuna katılma imkanı. (70 Euro) Letonyanın Baltık Denizi kıyısında yer alan Jurmala şehir turunda bembeyaz kumsalları ve orman içerisinde yer alan romantik ağaç evleriyle Letonyanın sayfiye bölgesi ziyaret ediliyor. Tertemiz çam kokulu havası, dingin atmosferi, şifalı suları, çamur kürleri ile Baltık Ülkelerinin en ünlü SPA otelleriyle yerli halkın ve turistlerin rehabilitasyon merkezi Jurmala… Hava kirliliğini önlemek amacıyla araba girişlerinin ücretli olduğu bu şirin sahil kasabasında dilerseniz ünlü SPAlarının tadını çıkartabilirsiniz. Dilerseniz yol boyunca uzanan şirin kafelerinde keyif yapabilirsiniz. Turumuzun ardından otele geri dönüş. Geceleme Riga daki otelimizde.

  • Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
  • Öğle Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
  • Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır. 


5 Gün: RİGA - VILNIUS

Kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve Vilniusa hareket. Yolumuz üzerinde Haçlar Tepesi (Hill of Crosses) ziyaretimiz olacak. Burası Katolik Litvanyanın kutsal yerleşim bölgesi. Bu bölgede yaklaşık 50.000 adet birbirinden farklı boylarda Hac bulunduğu tahmin ediliyor. Litvanyanın en etkileyici yerlerinden biri olan Hill of Crossesi gezdikten sonra, yolumuza devam ediyoruz ve Vilniusa varıyoruz. Varışımıza istinaden panoramik Vilnius şehir turumuz başlıyor. Vilniusta 1200den fazla Ortaçağ dönemine ait yapı ve 48 adet büyük kilise bulunuyor. Neris Nehri kenarında 1323 yılında Büyük Dük Gediminas tarafından kurulan Vilniusun panoramik şehir turunda; Katedral Meydanı, Vilnius Katedrali, Gediminas Kulesi, Gediminas Heykeli, St. Peter ve St. Paul Kilisesi, St. Anne Kilisesi ve Amber Galerisi gezildikten sonra Subacius Tepesinden şehrin panoramik manzarasının fotoğrafını çekme fırsatı. Ardından Vilniusun önemli bir sembolü olarak kabul edilen Dawn Kapısını da gezerek turumuz tamamlanıyor. Tur sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Trakai turuna katılabilirler. (85 Euro) Vilniusa 29 km. uzaklıktaki Trakai turunda, 15.yyda Galve Gölünün ortasındaki bir yarımadaya inşa edilmiş Trakai Kalesi ve Müzesi ziyaret ediliyor. Sonrasında Vilniusa dönüş ve serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra akşam yemeğimizi almak üzere Belmontas Restauranta hareket ediyoruz. (65 Euro) Dere kıyısında yemyeşil bir alan üzerine kurulu bu geniş tesiste ağaçların altında serinleyerek, suyun rahatlatıcı sesi eşliğinde günün yorgunluğunu atacağımız keyifli bir akşam yemeği yiyoruz. Akşam yemeğinin ardından otelimize hareket. Geceleme Vilnius taki otelimizde.

  • Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
  • Öğle Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.
  • Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır. 


6 Gün: VILNIUS - ISTANBUL

Kahvaltı sonrası odaların boşaltılması. Rehberin belirlediği saatte kadar serbest zaman ve ardından havalimanına hareket. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK1410 numaralı tarifeli seferi ile saat 20:25de İstanbula hareket. Yerel saate göre 23:30 İstanbul a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul - Tallin / Vilnius - İstanbul gidiş/dönüş uçak biletleri
  • Havalimanı vergileri
  • Otellerde 5 gece oda kahvaltı konaklama
  • Havalimanı - Otel - Havalimanı transferleri
  • Tallin, Riga, Vilnius şehir turları
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Zorunlu Seyahat Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)

ÖRNEK OTELLER

  • Tallin - 4* Hestia Hotel vb.
  • Riga - 4* Bellevue Park Hotel vb.
  • Vilnius - 3* Panorama Hotel vb.


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurt dışı çıkış harcı
  • Vize ücreti
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Kişisel harcamalar
  • Ekstra turlar

 



Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır.....
    https://bodisatravel.com/baltik-baskentleri-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 29.03.2024 09:15 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.