Baştan Başa Endonezya Turu - THY ile 9 Gece Tur Programı

 

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Jakarta, •Bogor, •Bandung, •Yogyakarta, •Borobudur Tapınağı, •Merapi Volkanı, •Bali
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL – JAKARTA - JAKARTA ŞEHİR TURU

Saat 22:30’da havalimanı THY kontuarında  bilet bagaj işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Türk Havayolları ile Endonezya’nın başkenti Jakarta’ya doğru 02:30’da yola çıkıyoruz. Uçuşumuzun ardından Jakarta’ya ulaşıyoruz. Havalimanında gümrük işlemlerimizi bitirdikten sonra bizi bekleyen özel aracımız ve yerel rehberimiz ile buluşuyoruz ve Güney Asya’nın en büyük şehirleri arasında yer alan ve 2. Dünya Savaşı’ndan sonra bağımsızlığını ilan eden Endonezya’nın başkenti Jakarta şehir turumuza başlıyoruz. Müslüman ağırlıklı bir nüfusa sahip ve ticari hayatı çok gelişkin olan bu şehirde ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra, geceyi geçirmek üzere otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği yerel restoranda alınacaktır. Geceleme otelimizde.



2 Gün: JAKARTA-BOGOR –BANDUNG

Bu sabah otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra, otelimizden ayrılacağız, yeni yapılan otoyolu kullanarak Bandung şehrine doğru yola çıkacağız. İlk durağımız BOGOR bölgesi olacak. Bogor botanik bahçesini ziyaret edeceğiz. Şehre varışımızı takiben, panaromik şehir turumuz olacak. Turumuzu takiben otelimize transfer oluyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Sonrasında serbest saatlerimiz olacak. Bandung aynı zamanda büyük alışveriş merkezleri ve Fabrika satış mağazalarının olduğu birçok markanın da üretildiği bir merkezdir. Bu akşam alışveriş merkezlerine bir göz atmak oldukça keyifli ve hesaplı olacaktır. Çok hesaplı ürünleri bulabilirsiniz… Rehberimizden bilgi alıp alışveriş noktalarını öğrenebilirsiniz. Geceleme Bandung’da otelimizde.



3 Gün: BANDUNG- Tangkuban Perahu Volkanı Turu

Bugün otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası önemli bir ziyaretimiz olacak. Tangkuban perahu, Lembang'ın Bandung yönünün 25 kilometre kuzeyinde bulunan bir yanardağdır. Konumu Sagalaherang köyü, Sagalaherang bölgesi, Subang naipliği ve Cikole köyü, Lembang bölgesi, Bandung naipliği arasındadır. Bu, şehrin sadece 28 km kuzeyindeki Bandung'un en ünlü turist yanardağıdır. Bu yanardağ, görülecek ve keşfedilecek birçok yer sunmaktadır. İster devasa kraterin içine bakın ister içine doğru yürüyüş yapın, yamacında ormanda dolaşın ya da sadece muhteşem panoramik manzaranın tadını çıkarın. Perahu halen aktif ve kükürt çıkışı devam eden halk arasında Endonezya’nın ‘uyuyan dev’ i de denilen Tangkuban Perahu Volkanı nı göreceğiz. Turistlerin yürüyüş yaptığı ve gezdiği popüler bir turistik merkez olan Perahu dağı ve volkanı çevresinde satılan ve bu bölgedeki sıcak su noktalarında pişmiş olan yumurtadan yemek oldukça ilginç bir deneyim olacaktır. Turumuzun ardından otelimize transfer oluyoruz. Geceleme Bandung’da otelimizde.



4 Gün: BANDUNG – YOGYAKARTA TREN YOLCULUĞU

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Yogyakarta şehrine gideceğiz. Tren ile yapacağımız bu yolcuğumuz yaklaşık 7 saat sürecek. Tren saatimiz 07:40 (değişebilir) Buluşma saatimizde toplanıyor ve özel aracımız ile tren istasyonuna transfer oluyoruz. Endonezya demiryolları tarifeli tren seferi ile şehirlerarası yapacağımız bu yolculuğumuz 1.sınıf pullman kompartımanlardaki yerlerimizi alıyoruz. Öğleden sonra YOGKARATA şehirne ulaşacağız. Alışveriş için yerel Pazar ziyareti yapacağız. AKŞAM YEMEĞİ yerel restaurantta. Geceleme otelimizde.



5 Gün: YOGYAKARTA- Prambanan Tapınağı

Sabah saatlerinde Yogyakarta’ya ulaşıyoruz ve vakit kaybetmeden çevredeki ziyaretlerimize başlıyoruz. İlk ziyaretimiz Endonezya’nın Orta Cava ilinde bulunan 9. Yüzyıldan kalan Prambanan Tapınağı olacak. Prambanan Endonezya da yer alan en büyük Hindu tapınağı olarak ünvanını korumaktadır. Ardından Sultan Sarayı olarak adlandırılan Kraton bölgesi ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında öğle yemeği için yerel bir restaurantta mola vereceğiz. Turumuzun devamında gümüş sektörünün merkezi Kotagede denilen yerde eski bir Batik fabrikasını ziyaret edeceğiz. Bölge ziyaretlerimizin ardından otelimize dönüyoruz ve dinlenmek üzere odalarımıza çekiliyoruz. Geceleme otelimizde.



6 Gün: BOROBUDUR TAPINAĞI ve MERAPİ VOLKANI

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Dünya’nın en büyük Budist Tapınağı olan Borobudur Tapınağı’nı ve Endonezya’nın en aktif yanardağı Merapi Volkan’ını göreceğimiz turumuzu gerçekleştireceğiz. Lobide buluşup özel aracımızla Yogyakarta şehrinin 40 km kuzeybatısında yer alan Borobudur Tapınağı’na doğru yola çıkıyoruz. Borobudur 1991 yılında Unesco tarafından koruma altına alınmıştır. Resmi kayıtlara göre kim tarafından ve ne amaçla yapıldığı bilinmemektedir. Elde edilen bilgilere göre inşa yılının M.S 750 yılları olduğu tahmin edilmekte ve 75 yıl sürdüğü düşünülmektedir. Borobudur ziyaretimizin ardından, 130’dan fazla volkanik dağa sahip Endonezya’nın çok ilgi ve turist çeken volkanik dağı Merapi’yi görmek üzere yolumuza devam ediyoruz. Merapi volkanından neredeyse yılın 300 günü dumanlar yükselmektedir. Endonezya’nın pek çok yerinde olduğu gibi burada da lav akıntılarından sonra kalan soğumuş ve katılaşmış lavlardan yapılmış hediyelik eşyaları göreceksiniz dileyen misafirlerimiz pek çok ve ilginç hediyelik eşyalardan satın alabilirler. Turumuzun ardından Yogyakarta bölgesine geri dönüyoruz. Geceleme otelimizde.



7 Gün: YOGYAKARTA-BALI

Sabah kahvaltımızın ardından havalimanına geçiyoruz, Endonezya yerel havayolları ile Bali uçuşumuzu yapacağız. Bilet ve bagaj işlemlerimizin ardından uçaktaki yerlerimizi alıyoruz. Uçuşumuz yaklaşık 2 saat sürecektir. Bali’ye varışımızın ardından bizi bekleyen özel aracımız ve rehberimiz ile buluşuyor ve otelimize doğru yola çıkıyoruz. Bali, Küçük Sunda Adalarının en batısında yer alan Endonezya'ya bağlı bir adadır. Batıda Cava, doğuda ise Lombok adasının arasında kalır. Başkenti Denpasar'dır. Bali ayrıca Endonezya'nın en turistik adasıdır. Otele giriş işlemlerinin ardından odalarımıza yerleşiyoruz. Gün boyu ve akşam keyifli gezmeler için Bali sokakları sizleri bekliyor. Geceleme Bali’de otelimizde.



8 Gün: BALİ

Dünyanın en gözde tatil cennetlerinden Bali’deyiz ve bugün Bali Adası’nda deniz kenarındaki kaya oluşumu olan Bali Deniz Tapınağı’nı ziyaret edeceğiz. Bu tapınak mimari olarak Bali’nin sembolüdurumundadır. Bu tapınak on altıncı yüzyılda, seyyah ve Şiva dini sembolü olan Dang Hyang Nirartha tarafından yapılan istek üzerine buradaki balıkçılar tarafından yapılmıştır. Tapınağın ziyareti sonrası El Sanatları Atölyesini ziyaret edeceğiz. Tahta oymacılığı, Batik tekstil ürünlerini ve kültürelsanat öğelerini görme şansımız olacak. Geceleme otelimizde.



9 Gün: BALİ

Bu güzel cennet adada serbest günümüz. Arzu edenler tekne turlarımıza katılabilirler. (Rehberimiz bilgi verecektir.) Geceleme otelimizde.



10 Gün: BALİ (DENPASAR)- ISTANBUL

Bali’de son günümüz. Öğle saatlerinde odalarımızı boşaltacağız. Daha sonra serbest saatlerimiz devam edecek. Uçağımız akşam kalkacaktır. (21:05), otelin lobisinde buluşuyoruz ve saat 17:00 gibi havalimanına geçiyoruz. Dönüş yolculuğumuz başlıyor.



11 Gün: ISTANBUL

İstanbul Havalimanına varışımız sabah saatlerinde olacak ve Turumuzun sona ermesi.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul Havalimanı/Jakarta – Bali/İstanbul arası Türk Hava Yolları ile ekonomi sınıfı uçuşlar
  • Yogyakarta / Bali arası ekonomi sınıfı tek yön uçak bileti
  • Bandung-Yogyakarta arası pullman kompartımanda tren bileti
  • Jakarta (1 gece) Bandung (2 gece) Yogyakarta (3 gece) bali (3 gece)
  • 9 gece 3* & 4* otellerde oda-kahvaltı konaklama
  • Programda belirtilen öğle ve akşam yemekleri
  • Bogor Parkı
  • Prambanan ve Borobudur Tapınağı Turu
  • Tüm havaalanı – otel transferleri ve bölgedeki şehirlerarası transferler ve
  • Belirtilen şehir turları
  • Türkçe Rehberlik Hizmetleri ve bölgede yerel rehberlik
  • Programda belirtilen müze, ören yeri vb giriş biletleri ve turlar
  • Zorunlu Sigorta


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Kapıda vize 
  • Yurtdışı çıkış harcı 
  • Bu turda şoförler ve kaptanlar için bahşişler toplamı kişi başı min. 120 USD’dir. Bu meblağ havalimanında toplanarak bölgede misafirlerimiz adına yerel çalışanlara bahşiş olarak verilmek üzere tur liderine teslim edilir.
 


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/bastan-basa-endonezya-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 19.04.2024 18:14 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.