Balkanlarda 6 Ülke Turu (Ekstra Turlar ve Akşam Yemekleri Dahil) Tur Programı

Ekstra Turlar ve Akşam Yemekleri Dahil Program

Makedonya – Arnavutluk - Karadağ - Bosna Hersek – Sırbistan – Kosova

Önemli Not (Mutlaka Okuyun)

  • Tur Programında Belirtilen Uçak Kalkış ve Varış Saatleri, Havayolları Tarafından Planlanmış Öngörülen Uçuş Saatleridir.. Havayolları Uçuş saatlerinde değişiklik yapabilmektedir... Bundan dolayı iç hat ulaşım planlamanızı yaparken bu durumu mutlaka dikkate almanızı öneririz.. Kesin Uçuş Saatlerinizin Gezi Seyahatinizden önce size ileteceğimiz Uçak biletlerinde yer alacaktır…Yolcunun iç hat ulaşımında yaşanacak aksaklıktan Bodisa Travel Sorumlu Tutulamaz.
  • Tur Programına Atanacak Olan Rehberlerin İkamet Durmuna Göre, Grupla Buluşması VARIŞ HAVALİMANINDA olabilmektedir...
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Üsküp, •Kalkandelen, •Manastır, •Resne, •Ohri, •St.Naum, •Tiran, •İşkodra, •Budva, •Kotor, •Trebinje, •Mostar, •Saraybosna, •Belgrad, •Prizren, •Priştina
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – ÜSKÜP – MATKA KANYONU - KALKANDELEN - MANASTIR – OHRİD


İstanbul Havalimanı Dış Hatlar kontuarında uçuştan 2 saat önce havalimanında buluşma.  Pasaport ve check in işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1003   tarifeli uçuşu ile saat 07:25‘da Üsküp’e hareket. Yerel saat ile 07:50’de varışımızın ardından havalimanında bekleyen özel otobüsümüzle Matka Kanyonuna doğru yola çıkıyoruz. Makedonya’nın incisi Matka Kanyonu gezip bu eşsiz yerde fotoğraf molası verdikten sonra, Kalkandelene hareket. Kalkandelen'de bir mimari şaheser olan Alaca Camii’ni ziyaret ettikten sonra, yolumuza Gostivar üzerinden devam edip Mavrova milli parkında çay kahve molası veriyoruz. Molanın ardından Manastır’a hareket ediyoruz. Manastır (Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’ yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadiye ve Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğini yerel restoranda aldıktan sonra, Ohri’ye hareket. Resne şehrinden geçerek Ohri'ye varışımızla yürüyerek yapacağımız panoramik şehir turumuzda, Bizans döneminin Ohri’deki en önemli kilisesi,  günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi ve Roma döneminden kalma amfi tiyatro, Car Samuel Kalesi, St. Bogorodica Perivlerta, 4. yüzyıl kiliseleri, Çınar Meydanı, Ohri Halveti Tekkesi, ziyaret ediyoruz. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme Ohri’deki otelimizde.



2 Gün: OHRİD – ST.NAUM - OHRİD

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından, özel otobüslerimizle St.Naum & Ohrid Gölü turu için otelimizden hareket ediyoruz. Bu turumuzda öncelikle muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık 45 dakikalık yolculukla St. Naum’a varıyoruz. Varışımızla bölgenin en önemli azizlerinden biri olan St. Naum Manastırı ve kilisesini ziyaret ediyoruz. Buradaki enfes manzara adeta nefesinizi kesecek niteliktedir. Rehberimizin belirleyeceği saatte Ohri’ye hareket. Varışımızla öğle yemeğini yerel restoranda alıyoruz. Yemekten sonra serbest zaman, dileyen misafirlerimiz gölde yüzme keyfini yaşayabilirler. Rehberimizin belirleyeceği saatte otelimize transferimizi gerçekleştiriyoruz. Otelde dinlenmenin ardından Akşam yemekli Balkan müzikleri ve folklor gösterileri eşliğinde Makedon gecesine katılıyoruz. Güzel ve eğlenceli bir gecenin ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.   



3 Gün: OHRİD – TİRAN - İŞKODRA

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında odaların boşaltılmasıyla özel otobüslerimizle otelimizden ayrılıyor, Arnavutluk’un başkenti Tiran’a hareket ediyoruz. Panoramik Tiran şehir turumuzda, Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, görülecek yerler arasındadır. Öğle yemeğini yerel restoranda aldıktan sonra serbest zaman. Rehberimizin belirteceği saatte İşkodra’ya hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve geceleme İşkodra’daki otelimizde.



4 Gün: İŞKODRA – BUDVA – ST.STEFAN - KOTOR - TREBİNJE

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında odaların boşaltılmasıyla özel otobüslerimizle otelimizden ayrılıyor, Karadağ’a hareket ediyoruz. Sınıra varışımızla gümrük ve pasaport işlemlerinin ardından yolumuz üzeri vereceğimiz molanın ardından ilk durağımız, zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın Tito döneminde kamulaştırılması ile turizme kazandırılan muhteşem St Stefan’ı panaromik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola. Ardından muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanların en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Öğle yemeğini yerel restoranda aldıktan sonra için serbest zaman. Rehberimizin belirteceği saatte önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor’a hareket. Burada Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Muhteşem Kotor körfezinde yapacağımız yolculuktan sonra Bosna Hersek sınırına varıyoruz. Gümrük işlemlerinden sonra son durağımız Trebinje’de konaklayacağımız otelimize transfer ve odalara yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme Trebinje’deki otelimizde.



5 Gün: TREBİNJE – POÇİTEL - BLAGAJ – MOSTAR – SARAYBOSNA

 Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında odaların boşaltılmasıyla özel otobüslerimizle otelimizden ayrılıyor, Mostar`a doğru hareket ediyoruz. Öncelikle yolumuzun üzerinde bulunan bütün tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.’da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Sonrasında, Blagaj Bölgesini 1446 yılında hakimiyetine alan Osmanlı Ordularının arasında bulunan akıncılar tarafından yapılan ve Bosna’nın ilk tekkesi olan Blagaj Derviş Tekkesi’nin de bulunduğu Buna nehrinin kaynağında öğlen yemeğini alıyoruz. Kısa bir yolculukla Mostar’a varış ardından yürüyerek yapacağımız turumuzda önce Mostar Köprüsü'nü görüyoruz. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkıldı, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Ardından Koska Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Verilecek serbest zamandan sonra rehberimizin belirleyeceği saatte Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Şehrin merkezine varışımızla birlikte, şehrin simge yapılarından olan merkez kütüphane binasının önünde otobüsümüzden inip yürüyerek yapacağımız şehir turuna başlıyoruz. Merkez kütüphane, hikayesini dinlediğinizde çok şaşıracağınız Inat Kuca, Osmanlı döneminde inşa edilmiş Latin Köprüsü ve 1.Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan Avusturya-Macaristan arşidükü Franz Ferdinand ve eşinin vurulması olayının yaşandığı noktayı gördükten sonra şehrin kalbi Başçarşı'ya doğru devam ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nda bir gelenek olan sebili ve adını bu eserden alan Sebil Meydanı ile devam eden turumuz, tarihi yapısını halen korumuş Başçarşı sokaklarında devam edecek. Kurşunlu Medresesi, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Camii ve Saat Kulesi göreceğimiz diğer eserler. Şehrin en popüler caddesi Ferhadija'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu dönem mimarisini yansıtan binalar, Katolik Katedrali, Markale Pazarı, kapalı pazar yeri ile devam edecek turumuz 2.Dünya savaşı kurbanları anısına yapılan Sönmeyen Ateş Anıtı'nda sona erecek. Burada  serbest zaman içerisinde alışveriş yapabilir, Moriça Han’ın tarihi atmosferinde Türk çayı ve Boşnak kahvesini yudumlayabilirsiniz. Rehberimizin belirleyeceği saatte otelimize transfer. Otelde dinlenmenin ardından Akşam yemekli Balkan müzikleri ve folklor gösterileri eşliğinde Boşnak gecesine katılıyoruz. Güzel ve eğlenceli bir gecenin ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.   



6 Gün: SARAYBOSNA – SREBRENİTSA - BELGRAD

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında odaların boşaltılmasıyla özel otobüslerimizle otelimizden ayrılıyor, Srebrenitsa’ya doğru yola çıkıyoruz.11 Temmuz 1995'te Sırp güçler tarafından ele geçirildikten sonra 8 binden fazla Boşnak vatandaşının hunharca öldürüldüğü ve toplu mezarlara koyulmasıyla, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanmış en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa Boşnak halkının kanayan yarası olmayı sürdürmektedir. Boşnak esir kamplarını ve şehitliği ziyaret ettikten sonra Belgrad’a hareket ediyoruz. Belgrad’a varışımız ile beraber panoramik şehir turumuza başlıyoruz.  Panoramik şehir turumuz sırasında kentin günlük yaşamını, önemli binaları ve şehrin ortasında bilinçli bir şekilde bırakılan NATO tarafından bombalanmış içişleri bakanlığının binalarını görüyoruz. Turumuzun devamında otobüsümüzden inerek yapacağımız yürüyüş turunda da; Bayraklı Camisi, Belgrad Kalesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Saat Kulesi, Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesi, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Stefan Lazarevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Kale Meydan, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerlerdir. Şehrin kalbi olarak sayılan Knez Mihajlova Caddesi'nde yapacağımız yürüyüş ile şehir turumuzu tamamlıyoruz. Burada rehberimizin bildireceği toplanma saatine kadar  verilecek serbest zaman içerisinde alışveriş yapabilir, caddedeki  kafelerin tadını çıkarabilirsiniz. Rehberimizin belirleyeceği saatte otelimize transfer.  Akşam yemeği ve geceleme Belgrad’daki otelimizde.



7 Gün: BELGRAD – ÜSKÜP

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında odaların boşaltılmasıyla özel otobüslerimizle otelimizden ayrılıyor, Üsküp’e hareket ediyoruz. Varışımızla öğle yemeğini yerel restoranda aldıktan sonra, Üsküp  şehir turuna başlıyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında, Mustafa Paşa Camii, 14. yüzyılda yapılmış, erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camii ve saat kulesi, İsa Bey Camii, Türk Çarşısı, Sulu Han, Çifte hamam, Kapan Han, şehrin simge yapılarından Vardar nehri üzerinde bulunan Taş Köprü’den geçerek, Makedonya Meydanında turumuzu sonlandırıyoruz. Rehberimizin belirleyeceği hareket saatine kadar serbest zaman. Akşam yemeği ve geceleme Üsküp’teki otelimizde.



8 Gün: ÜSKÜP - PRİŞTİNE – PRİZREN – İSTANBUL

Sabah alınacak kahvaltI ve odaların boşaltılmasının ardından, Kosova Cumhuriyetine doğru hareket ediyoruz. Gümrük ve pasaport işlemlerinin ardından yapılacak panoramik şehir turumuzda, 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Gërmia Parkı, Kosova Müzesi, Osmanlılar'ın 15. yüzyılda yaptırdığı Fatih Sultan Mehmet Külliyesi, özgün iç süslemeleri ile öne çıkan 18. yüzyıl eseri Yaşar Paşa Camisini ziyaret ettikten sonra, 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası'nda şehit edilmiş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr'ın türbesi ziyaret edeceğiz. Tarihi 15 asır geriye kadar giden bu güzel şehri tanıtan , mimari silueti ve 5 vakit minarelerinden yükselen ezan sesleri, yol ve dükkân levhalarındaki Türkçe ibareleri ile hemen ilk görüşte Anadolu Osmanlı kenti intibasını veren Prizren'e hareket ediyoruz. Varışımızla öğle yemeğimizi yerel restoranda aldıktan sonra, turumuza Sinan Paşa Camii, Halveti Tekkesi, Bayraklı Camii, Mehmet Paşa Hamamı görülecek yerler arasındadır. Verilecek serbest zamanın ardından havalimanına hareket ediyoruz. Varışımızla Türk Havayolları TK 1020 tarifeli seferi ile yerel saat 20:35 da’ İstanbul’a uçuş. Rahat ve konforlu bir yolculuğun ardından yerel saat 23:20 ‘da İstanbul  varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Hava Yolları ile İstanbul – Üsküp // Priştine – İstanbul arası uçak biletleri,
  • Havalimanı Vergileri,
  • Alan – otel – alan transferleri ve ülkeler arası transferler,
  • 4* ve 5* Otellerde 7 Gece – 8 Gün Konaklama,
  • 7 Sabah Kahvaltısı, 7 Akşam Yemeği,
  • Üsküp, Matka Kanyonu,Kalkandelen,Manastır,Ohri , St.Naum, Tiran, İşkodra, Budva, Kotor, Trebinje, Mostar, Saraybosna, Srebrenitsa, Belgrad, Priştine Turları,
  • Akşam Yemekli Makedon Gecesi,
  • Akşam Yemekli Boşnak Gecesi,
  • Türkçe Rehberlik Hizmetleri,


 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurt Dışı Çıkış Harcı
  • Programda belirtilmeyen gezi ve turlar,
  • Müze ve Ören Yeri Girişleri,
  • Öğle Yemekleri ve Kişisel Harcamalar,
  • İsteğe Bağlı Rehber ve Şöför Bahşişleri,


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/balkanlarda-6-ulke-turu-tum-cevre-ve-aksam-yemekleri-dahil
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 29.03.2024 10:03 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.