Bayram Özel • Kuzeyden Güneye İran Turu • THY ile • 7 Gece 9 Gün Tur Programı

Tüm Turlar Dahil!

Kalkış Yerleri: İstanbul Yeni Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Tahran, •Kaşan, •Isfahan, •Meybod, •Yezd, •Pasargad, •Şiraz
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - TAHRAN

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde saat 05.00’ta bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Hava Yolları’nın TK880 sefer sayılı uçuşu ile saat 07.55’te Tahran’a uçuş. Yerel saat ile 11.30’ta Tahran’a iniş. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından havalimanından aracımız ile panoramik Tahran Şehir Turu için hareket. Şehir turumuzda önce İran’ın başkenti Tahran’ın simgelerinden birisi olan ve Özgürlük Meydanı anlamına gelen Azadi Meydanı’na gideceğiz. Meydan İsfahan’daki Nakş-ı Cihan Meydanı’ndan sonra İran’ın en büyük meydanıdır. Şehir turumuzu tamamladıktan sonra otelimize transfer. Check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Öğleden sonra serbest zaman. Gecelememiz Tahran’daki otelimizde.



2 Gün: TAHRAN

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Tahran Turu için hareket. Turumuza ilk önce zamanında Şahların ikametgahı olan Gülistan Sarayı ile başlayacağız. İran’ın başkenti Tahran’ın güneyinde, Erg Meydanı'nın yakınında eski Tahran surlarının sınırları içerisinde Kaçar Hanedanı dönemine ait bir saraydır. Ardından 1937 yılında açılan İran Ulusal Müzesi ziyaretimiz için hareket. Müzede Antik Pers eserleri, Medler, Ahameniş İmparatorluğu eserleri sergilenmektedir. Sonrasında Saadabad Sarayı’nı ziyaret edeceğiz. Saadabad Sarayı Pehlevi Hanedanı tarafından 3000 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilmiş ve hanedanlık döneminde yazlık saray olarak kullanılmıştır. Hanedanlık döneminin son bulması ile müzeye çevrilmiştir. Turumuza İran Ulusal Mücevher Müzesi ile devam edeceğiz. Kraliyet mücevherlerinin ihtişamına tanıklık ettikten sonra otelimize transfer. Gecelememiz Tahran’daki otelimizde.



3 Gün: TAHRAN - KAŞAN - İSFAHAN

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip, Orta İran’ın en güzel şehirlerinden biri olarak bilinen ve yaklaşık 300.000 kişilik nüfusa sahip olan Kaşan’a doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk sonrası varışımızı takiben Kaşan Turuna başlıyoruz. Şehir turumuzda UNESCO Dünya Miraslar Listesi’nde yer alan Tabatabaei Evleri’ni, Boroujerdi Evleri’ni ve Fin Bahçeleri’ni ziyaret edeceğiz. Tebrizli bir halı tüccarının Türk eşine yaptırdığı büyük ve gösterişli bir konak olan Tabatabaei, Kaşan’daki en ünlü konaklardan birisidir. Borujerdi evi, İranlı zengin bir tüccar olan Borujerdi’nin hayattayken yaşadığı yerdir. Klasik İran mimarisinde inşa edilen Fin bahçesi, Safevi, Zandiyeh ve Kaçar dönemlerinin mimari etkisini yansıtmaktadır. Turumuzun ardından Isfahan’a doğru yolculuğumuza devam edeceğiz. Yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuk sonrası varışımızı takiben ilk olarak Si-o-se Pol Köprüsü’nü ziyaret edeceğiz. Zayende Nehri üzerinde yer alan kemerli Si-o-se Pol Köprüsü, güzelliği ile oldukça etkileyici bir durumdadır. 1602 yılında inşa edilmiş ve Farsça 33 anlamına gelen köprü, kendisini ayakta tutan 33 sütun üzerine inşa edildiğinden bu ismi almıştır. Ardından bir sonraki ziyaret noktamız 300 yılı aşkın bir süredir Zayandeh Nehri üzerinde yer alan 23 kemerli Khadju Köprüsü olacak. Panoramik İsfahan Turunu tamamladıktan sonra otelimize transfer. Check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz İsfahan’daki otelimizde.



4 Gün: İSFAHAN

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında İsfahan Turu için hareket. İlk durağımız Isfahan’ın kalbi olarak anılan 40 Sütun Sarayı. Safevi Şahu I. Abbas tarafından yaptırılan 40 Sütun Sarayı’nı ziyaretimizin ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve dünyanın en büyük 2.meydanı olan Nakş-i Cihan Meydanı’na hareket edeceğiz. İran’da İmam Meydanı olarak bilinen ve “Şah’ın Meydanı” olarak anılan Nakş-i Cihan Meydanı’nda yer alan Ali Kapı Camii ve Şeyh Lütfullah Camii’lerini de panoramik olarak ziyaret ettikten sonra yine UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Mescid-i Cuma’yı ziyaret edeceğiz. Pers mimarisinde en uzun minareli yapılardan biri olan Mescid-i Cuma ziyaretimiz ardından otelimize dönüş. Gecelememiz İsfahan’daki otelimizde.



5 Gün: İSFAHAN - MEYBOD - YEZD

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip, Yezd’e doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk sonrası İslam öncesi döneme ait önemli eserlerin bulunduğu Meybod Kenti’ne varacağız. Meybod Turunda eski çağlarda buzdolabı olarak kullanılan Kerpiç Evleri ziyaret edeceğiz. Sonrasında İran kültür ve mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı Fahadan Mahallesi’ni ziyaret edeceğiz. Dar sokakları, binaları ve türbeleri ile sizlere İran kültürünü en güzel şekli ile yansıtacak olan bu şehri ziyaretimiz sonrasında Yezd’e yolculuğumuza devam edeceğiz. 1 saatlik yolculuk sonrası Yezd’e varışımızı takiben otelimize transfer. Check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz Yezd’deki otelimizde



6 Gün: YEZD - PASARGAD - ŞİRAZ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip, Yezd Turu için hareket. İlk durağımız Ateş Tapınağı olacak. Zerdüşt dininin en önemli ibadet yerlerinden biri olan Ateş Tapınağı’nda 1500 yıldır yanmakta olan ateş, saflığın en üst zirvesi olarak kabul edilmektedir. Tur sonrası Şiraz’a doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 4 saatlik bir yolculuk sonrası yolumuzun üzerinde bulunan UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pasargard Antik Kenti’ni gezeceğiz. Turumuzun ardından Şiraz’a olan yolculuğumuza devam edeceğiz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuk sonrası Şiraz’a varışımızı takiben otelimize transfer. Check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz Şiraz’daki otelimizde.



7 Gün: ŞİRAZ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Şiraz Turu için hareket. İlk durağımız Pers İmparatorluğu’nun başkenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Persepolis Antik Kenti olacak. M.Ö. 6.yy.’da I. Dairus tarafından kurulan Persepolis, Dairus’tan sonra tahta çıkan I. Serhas ve Ardaşir tarafından büyütülerek harika anıtlar ile doldurulmuştur. Turumuza Persepolis’e 8-10 km mesafede yer alan Nakş-ı Rüstem ile devam edeceğiz. Saray görünümlü 2 adet mezarın bulunduğu ve Frigya Kral Mezarları’na benzeyen bu iki mezara Nakş-ı Rüştem adı verilmiştir. Turumuzun sonunda otelimize döneceğiz. Gecelememiz Şiraz’daki otelimizde.



8 Gün: ŞİRAZ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip, tam günlük Şiraz Turu için hareket. Turumuza UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Eram Bahçesi ile başlıyoruz. Geleneksel Pers Bahçeleri’nin sembolü olan Eram Bahçesi’ni gezdikten sonra turumuza Zend Hanedanı dönemine ait Kerim Han Kalesi ile devam edeceğiz. Kerim Han Kalesi ziyaretimizin ardından Mollalar Medresesi’ni ziyaret edeceğiz. Ardından Vekil Pazarı ve Moshir Sarayı ziyaret edeceğimiz yerler arasındadır. 250 yıl önce pazar yeri olarak kurulan Moshir Sarayı’nın bazı bölümleri müzeye çevrilmiş ve bazı bölümleri restoran olarak kullanılmaya başlanmıştır. İran Devrimi’nden sonra kapanmış sonra tekrar kullanıma açılmıştır. El yapımı halı ve hediyelik eşya satılan birçok mağaza bulunmaktadır. Turumuzun bitiminde havalimanına hareket ediyoruz.



9 Gün: ŞİRAZ - İSTANBUL

Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Hava Yolları’nın TK885 sefer sayılı uçuşu ile saat 02.00’ta İstanbul’a uçuş. Yerel saat ile 05.35’te İstanbul Havalimanı’na iniş ve turumuzun sonu. Bir sonraki keyifli gezimizde buluşmak üzere veda ediyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Hava Yolları tarifeli seferleri ile IST-IKA/SYZ-IST parkurunda gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Belirtilen veya benzeri otellerde toplam 7 gece konaklama
  • Programda belirtilen sabah kahvaltıları
  • Havalimanı – otel – havalimanı transferleri
  • Panoramik Tahran Şehir Turu
  • Tahran Turu
  • Kaşan Turu
  • İsfahan Turu
  • Meybod Turu
  • Yezd Turu
  • Pasargard Antik Kenti Turu
  • Persepolis Antik Kenti Turu
  • Şiraz Turu
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Mesleki sorumluluk sigortası (1618 sayılı yasa gereği düzenlenen sigortadır)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurt dışı çıkış harcı
  • Dahil olduğu belirtilmeyen tüm müze ve örenyeri giriş ücretleri
  • Dahil olduğu belirtilmeyen yemekler ve yemeklerdeki içecekler
  • Ekstra turlar
  • Kişisel harcamalar
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Tur programında dahil olduğu açıkça belirtilmemiş tüm servisler
  • Bahşişler (kişi başı günlük 1 EUR, rehber tarafından toplanacaktır)


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/kuzeyden-guneye-iran-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 26.04.2024 09:16 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.