Moskova Turu (PGS) Tur Programı
Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!
Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Moskova
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - MOSKOVA

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup bagaj ve check-in işlemlerini tamamladıktan sonra Pegaus Havayolları’nın PC386 sayılı uçuşu ile 11.35’te Moskova’ya doğru yola çıkacağız. Yerel saat ile 14.35’te şehre vardıktan sonra, bizleri bekleyen özel aracımızla panoramik Moskova turuna başlayacağız. Siyasi ve toplumsal çalkantılara sahne olmuş tarihi merkez Kızıl Meydan’ı; Korkunç İvan olarak bilinen Çar’ın on altıncı yüzyılda yaptırdığı, her kubbesi bir Rus zaferine karşılık gelen Aziz Vasil Katedrali’ni; katedralin önünde bulunan, iki ünlü Rus prensini, Minin ve Pozharski’yi gösteren, kentin simgelerinden olan anıt heykeli; hemen solundaki GUM Alışveriş Merkezi’ni; komşusu Kremlin Sarayı’nı; tüm dünyada komünist ideolojinin simgesi olan Lenin’in mumyasını barındıran ihtişamlı Lenin Mozolesi’ni; Karl Marx heykelini ve tam karşısında, on sekizinci yüzyıldan bu yana faaliyette olan ünlü Bolşoy Tiyatrosu binasını; biraz ilerisinde 1906 yılında Rusya’nın seçilmiş ilk meclisinin çalışmaya başladığı ünlü Duma Parlamento Binası’nı; bir zamanlar Kızıl Meydan’ın giriş kapıları sayılan, on altıncı yüzyılda yapılan ve 1931 yılında tankların Kızıl Meydan’a girebilmesi için bombalanan Voskresenski’yi; Rus Tarihi Müzesi’ni ve daha pek çok tarihi yapıyı gördükten sonra dinlenmek ve konaklamak üzere otele gideceğiz.



2 Gün: MOSKOVA

Kahvaltıdan sonra serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Kremlin Turu’na katılabilecekler (50 Eur). Kelime anlamı “kale” olan, yalnızca Moskova’nın değil Rusya’nın simgesi olmuş bir yapı kompleksinden ibaret Kremlin’e gidecek ve doğu duvarlarıyla Kızıl Meydan’ın doğu sınırını çizen yapı kompleksini gezeceğiz. En eski duvarları on beşinci yüzyılın sonunda inşa edilen, ancak orijinal, yani ahşap duvarların on ikinci yüzyılda dikildiği Kremlin’deki müzeleri, Büyük Kremlin Saray Kompleksi’ni, Konser Salonu’nu, Başkanlık Binası’nı, idari binaları ve ayrıca içerdiği iki katedrali göreceğiz. Kremlin’in bahçelerinde bulunan, Moskova Nehri’nden bile görünen ve uzaya çıkan ilk insan Yuri Gagarin’in görevi yerine getirip dünyaya döndükten iki gün sonra diktiği “Uzay Ağacı”nı da yakından görme fırsatı bulacağız. Çar İvan’ın inşa ettirdiği çan kulesinin ve döktürdüğü topun hem güldüren hem de bilgilendiren hikâyesini tur rehberimizden dinleyecek, ünlü Çariçe Katerina’nın 5000 adet elmas taştan oluşan tacını da müzede görebileceğiz. Bu keyifli gezimizin ardından serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Moskova Nehrinde Tekne Turu’na katılabilecekler (40 Euro). Şehre ışıltı katan nehir boyunca yapılacak bu şiirsel gezi sırasında hem Moskova’nın siluetini oluşturan yapıları toplu halde görecek hem de Puşkin Müzesi, Gorki Parkı gibi ünlü yazarların adını taşıyan kent simgelerine göz atacağız. Ardından dinlenmek ve konaklamak üzere otele döneceğiz.



3 Gün: MOSKOVA

Kahvaltıdan sonra serbest zaman. Ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Unutulmaz Moskova Deneyimi: Moskova Metrosu, Novodevici Mezarlığı, Arbat Caddesi Turu’na katılabilecekler (40 Euro). Gezimiz “dünyanın en eski ve büyük, üstelik en güzel dekore edilmiş metrosu” olarak bilinen Moskova metrosuyla başlayacak. 1931 yılında, Komünist rejim sırasında inşa edilen metronun tasarımı, hem dönemin ruhunu yaşatacak hem de ulaşım sisteminin kentleşme üzerindeki etkileri hakkında önemli fikirler verecek. Ardından Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret etmek isteyenlerce yakından bilinen Novodevici Mezarlığı’na geçeceğiz. Napolyon’Un emriyle yıkılmak istense de bu karara engel olan rahibelere ev sahipliği yapan manastırla birlikte 1524 yılında kurulan ve günümüzde müze statüsünde olan, kelime anlamı “genç kızlar” olan Novodevici’de, o dönemlerde yaşamış genç kızlarının manastırda geçen ve sona eren hayatlarının hatırlarını hissedeceğiz. Zaman içinde birçok çariçe adayının da yıldızının söndüğü bu manastır ve mezarlıkta, Çehov, Gogol, Mayakowski, Bulgakov, Eisenstein, Kruşçev, Şostakoviç, Yeltsin gibi isimlerin de ebedi istirahatgâhlarını görmemiz mümkün olacak. Tarih, edebiyat, sinema, müzik ve elbette hüzün dolu turumuzun ardından yaşama kucak açarak Moskova’nın en işlek caddesi olan Arbat Caddesi’ne geçeceğiz. Geçmişi 1493 yılına dayanan ve hem Moskova’nın hem de Rusya’nın en ünlü sanat sokaklarından biri olan Arbat’ta on beşinci yüzyıldan günümüze ulaşan bir zaman yolculuğuna çıkacağız. Yolculuğumuzda bizlere sık sık rastladığımız sokak ressamları da eşlik edecekler. Ayrıca cadde üzerindeki 53 numaralı binada Puşkin ile eşi Gonçarova’nın izlerini de bulacağız. Ardından serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek 42 Numaralı Sığınak Turu’na katılabilecekler (40 Eur). Günümüzde Soğuk Savaş Müzesi olarak hizmet veren, Sovyet Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki Soğuk Savaş’a atfedilen ilk müze olma unvanını taşıyan bu ilginç mekânın hikâyesi Sovyet Rusya’sının tarihi hakkında oldukça etkili bilgiler edinmemizi sağlayacak. Aslında Stalin için yerin 65 metre altına bir sığınak olarak inşa edilen ve asıl adıyla GO-42 olarak bilinen, sığınaktan ayrıldıktan sonra dinlenmek ve konaklamak üzere otele döneceğiz.



4 Gün: MOSKOVA - İSTANBUL

Otelde kahvaltı ettikten sonra otelden çıkış işlemlerimizi tamamlayacağız. Sonrası serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Puşkin Devlet Güzel Sanatlar Müzesi Turu’na katılabilecekler (35 Eur). 1912 yılında açılan ve Rusya’nın en büyük Avrupa sanatı müzesi olarak bilinen müzede yapacağımız gezide eski Mısır sanatından Van Gogh’a, Batı Anadolu’dan çalınmış Troya hazinelerinden Matisse’e kadar hemen her döneme ait eseri yakından görebileceğiz. Öğleden sonra verilecek serbest zamanın ardından havalimanına gitmek üzere yola çıkacağız. Pegasus Havayolları’nın PC387 sefer sayılı uçağı ile 15.35’de İstanbul’a hareket edeceğiz ve yerel saat ile 18.50’de İstanbul’a varacağız. Eve hoş geldiniz!Buna Gidelim diyebileceğiniz bir başka Bodisa Travel tur programında buluşmak dileğiyle.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus Havayolları ile SAW-DME/DME-SAW parkurunda uçak biletleri
  • Belirtilen otellerde 3 (üç) gece oda, kahvaltı, konaklama
  • Havalimanı karşılama
  • Havalimanı-Otel-Havalimanı transferleri
  • Panoramik Moskova kent turu
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Belirlenen fiyatlar 3 gece kal 2 gece öde kampanyası dahilinde paket fiyattır


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu: 50 TL
  • Rusya vize bedeli: 125 Euro (Yeşil pasaport sahiplerine vize gerekmemektedir.)
  • Kişisel harcamalar ve programda belirtilen ekstra turlar
  • Şoför ve rehber bahşişleri (İsteğe bağlıdır.)


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/moskova-turu-pgs
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 16.04.2024 23:49 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.