Moskova – St. Petersburg Turu ( THY ) Ekstra Turlar Dahil Tur Programı
Tüm Çevre Gezileri, Extra Turlar Dahil!
Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: •St. Petersburg, •Moskova
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Moskova

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Thy kontuarı önünde siz değerli konuklarımızla uçuştan 3 saat önce buluşma. Bilet, bagaj ve biniş işlemlerinin ardından Türk Havayollarının tarifeli seferi TK413 ile saat 07:45’de  Moskova’ya hareket. Varışımızın ardından şehir turu. Moskova şehir turunda göreceğimiz yerler arasında Siyasi ve toplumsal çalkantılara sahne olmuş tarihi merkez Kızıl Meydan; Korkunç İvan olarak bilinen Çar’ın on altıncı yüzyılda yaptırdığı, her kubbesi bir Rus zaferine karşılık gelen Aziz Vasil Katedrali; katedralin önünde bulunan, iki ünlü Rus prensini, Minin ve Pozharski’yi gösteren, kentin simgelerinden olan anıt heykel; hemen sonundaki GUM Alışveriş Merkezi; komşusu Kremlin Sarayı; tüm dünyada komünist ideolojinin simgesi olan Lenin’in mumyasını barındıran ihtişamlı Lenin Mozolesi; Karl Marx heykeli ve tam karşısında, on sekizinci yüzyıldan bu yana faaliyette olan ünlü Bolşoy Tiyatrosu binası; biraz ilerisinde 1906 yılında Rusya’nın seçilmiş ilk meclisinin çalışmaya başladığı ünlü Duma Parlamento Binası; bir zamanlar Kızıl Meydan’ın giriş kapıları sayılan, on altıncı yüzyılda yapılan ve 1931 yılında tankların Kızıl Meydan’a girebilmesi için bombalanan Voskresenski; Rus Tarihi Müzesi bulunmaktadır. Turumuzun bitiminde otelimize transfer ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.



2 Gün: Moskova

Sabah kahvaltımızın ardından Kremlin Sarayı ve Novodevici Nazım Hikmet'in Mezarı turumuz için otelimizden hareket ediyoruz. Turumuzda ilk durağımız Novodevici Mezarlığı. Öncelikle panoramik olarak göreceğimiz Novodevici Manastırı 1524 yılında kurulmuştur. Zaman içinde birçok çariçe adayının da yıldızının söndüğü yer olmuştur. 1812 yılında Napolyon’un emriyle yıkılmak istenmişse de rahibeler bu karara engel olmayı başarmışlar. 1922’de tamamen boşaltılan ve kaderine terk edilen manastır 1994 yılındaki restorasyon sonrası tekrar kapılarını açmıştır. Kompleks içerisindeki Novodevici Manastırı’nın yanı sıra Nazım Hikmet’in ve eşi Veronica’nın da mezarlığı, Anton Çehov ve Gogol’un mezarlıkları da burada bulunmaktadır. Tarih dolu turumuzun ardından Kremlin’e hareket ediyoruz. Kelime anlamı “kale” olan Kremlin, yalnızca Moskova’nın değil Rusya’nın simgesi olmuş bir yapı kompleksi. Doğu duvarlarıyla Kızıl Meydan’ın doğu sınırını çizen yapı kompleksinin en eski duvarları on beşinci yüzyılın sonunda inşa edilmişse de orijinal, yani ahşap duvarların geçmişi on ikinci yüzyıla kadar uzanıyor. Günümüzde Kremlin müzeleri, Büyük Kremlin Saray Kompleksi, Konser Salonu, Başkanlık Binası ve idari binaları, ayrıca iki katedral içeren alanın bahçelerinde bir de “Uzay Ağacı” bulunuyor. Uzaya çıkan ilk insan Yuri Gagarin’in görevi yerine getirip dünyaya döndükten iki gün sonra diktiği ağaç, Moskova Nehri’den de görünüyor. Çar İvan’ın inşa ettirdiği çan kulesinin ve döktürdüğü topun hikâyesi ise tur rehberinin keyifli anlatımıyla hem güldürüyor hem de bilgilendiriyor. Ünlü Çariçe Katerina’nın 5000 adet elmas taştan oluşan tacı da onu görmek isteyenleri müzede bekliyor. Turumuzun ardından otelimize hareket. Geceleme otelimizde.



3 Gün: Moskova

Sabah kahvaltımızın ardından Moskova Metrosu ve Arbat Caddesi turumuz için otelimizden hareket ediyoruz. Turumuz Hemen hemen tüm Dünya’nın en güzel dekore edilmiş metrosu olarak kabul ettiği Moskova Metrosunu gezmek ile başlıyor. Her gün milyonlarca kişinin taşındığı bu sanat harikası metro 1931 yılında inşa edilmeye başlanmış olup, günümüze kadar uzanmıştır. Daha sonrasında Moskova’nın en işlek caddesi olan Arbat Caddesine geçiyoruz. Bugün Moskova’nın ve Rusya’nın en ünlü sokağı, tarihi 1493’e kadar uzanan, adını Slav dillerinde “tepe” anlamındaki “Gorbat” kelimesinden, bir başka söyleme göre de “şehir civarı”, “varoş” anlamına gelen Arapça Rabad’dan alan Arbat Sokağında dolaşarak tarihini yaşayacak ve sokak üzerindeki adım başı isimsiz ressamların sanat çalışmalarını izleyeceğiz. Turumuzun ardından otelimize dönüş ve geceleme otelimizde.



4 Gün: Moskova – St Petersburg (Hızlı Tren seferi ile)

Sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltılması ve tren istasyonuna hareket. Hızlı tren ile yapacağımız keyifli bir yolculuk sonrası karşılanmanın ardından özel aracımızla St. Petersburg panoramik şehir turuna başlıyoruz. Moskova’dan sonra Rusya’nın ikinci büyük kenti olan St. Petersburg, aynı zamanda çok önemli bir sanat ve bilim merkezidir. Sanayi konusunda da çok önemli bir yere sahip olan St. Petersburg, ismini yaşamın hemen her konusunda tarih sayfasına yazdırmıştır. Rus Çarı I. Petro tarafından 1703 yılında kurulan şehrin, panoramik şehir turunda adını Rus tarihinin en ünlü kahramanı Alexander Nevsky’den alan, kentin neredeyse ana damarı sayılan Nevsky Bulvarı’nda karşımıza çıkan Amirallik Binası; Roma’daki ünlü San Pietro Katedrali’nin küçük bir örneği olan Kazan Katedrali; Beloselski-Belozersk Sarayı; Stroganov Sarayı; İstanbul’daki Kapalıçarşı kadar büyük ve köklü olmasa da 250 yıl önce bir çarşı olarak kurulan, günümüzde alışveriş merkezi olarak kullanılan Gostiny Dvor; dünyanın en büyük kütüphanelerinden Rusya Ulusal Kütüphanesi; kuruluş hikâyesiyle döneminde oldukça tepki çeken Singer Binası; muazzam vitrayları ve bronz iç yapısıyla Eliseyev Binası; Picadilly Sineması olarak da bilinen, yazar Nabokov’un anılarında sık sık bahsettiği Aurora Sineması; Rus edebiyatında kendine özel bir yer edinen Leningrad Kuşatması’nın izlerini üzerinde taşıyan ünlü Anichkov Köprüsü ve daha pek çok yapı görülecek yerler arasındadır



5 Gün: St Petersburg

Sabah kahvaltımızın ardından Hermitage Müzesi, Petro ve Pavel Kalesi turumuz için otelimizden hareket ediyoruz. Dünyanın en eski halısından, “Altın Elbiseli Adam”dan, Kâbe’nin kapısından, eşsiz elyazmalarından modern sanatın önemli eserlerine, hatta “tavus kuşu saat” gibi ilginç mekanik cihazlara kadar akla gelebilecek her türden ve her coğrafyaya ait kültür mirasını yakından görmek isteyenler için Hermitage, gerçek bir hazine! Temelini Çariçe Katerina’nın yazlık ve kışlık saraylarında saklamaya başladığı eserlerin oluşturduğu koleksiyon, günümüzde dört milyondan fazla parça barındırıyor. Bolşevik Devrimi’yle müzeye dönüştürülen saraydaki eserlerin İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin sanat yağmasından kurtarılma hikâyesi bile Hermitage’ın dünya kültür mirasını korumaktaki önemini açıklıyor. Eski yazlık ve kışlık sarayların gezileceği Hermitage Turu kapsamında, tur rehberimizden dünyanın en büyük ve en zengin müzelerinden birinin, üç kez rejim değiştirmiş bir ülkenin kültürel omurgasını oluşturma serüvenini zevkle dinleyeceğiz. Hermitage müzesinin ardından Petro ve Pavel Kalesi turumuz için hareket ediyoruz. Kenti kuran I. Petro’nun ilk inşa ettirdiği bu kale, askeri açıdan stratejik bir noktada yer alıyor ve çarların mezar anıtlarının yanı sıra I. Petro’nun oğlu Alexei, Dostoyevski, Troçki, Lenin’in kardeşi Aleksander, Çernişevski, sonraları Yugoslavya’nın lideri olan Tito ve kaleden kaçmayı başaran Kropotkin gibi ünlü isimlerin siyasi suçlardan hapsedildiği zindanları barındırıyor. Sovyet rejimi sırasında roket araştırma ve denemelerinin yapıldığı kale sınırları dahilindeki, kentin en yüksek binası olan katedralin üstündeki melek, tüm tur boyunca kalenin misafirlerini şefkatle selamlıyor. Turumuzun ardından otelimize hareket ve geceleme otelimizde.



6 Gün: St Petersburg

Sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltıması ve bagajlarımızı resepsiyondaki emanet odasına konulmasının sonrasında Peterhof  Sarayı ile Parkı ve Puşkin Çar Kasabası turumuz için otelimizden hareket ediyoruz. İlk durağımız Peterhof. Bu turumuzda Finlandiya Körfezi'nde bulunan ve metro'nun planlarını kendi çizdikten sonra İtalyan mimar Rastrelli'ye inşa ettirdiği yazlık sarayı görme imkanı bulacağız. Paris'teki Versailles'a rakip binası, 150 anıtsal çeşme ve 4 şelalenin süslediği bahçeleri ile muhteşem bir saray kompleksidir. II. Dünya Savaşı sırasında büyük zarar görmesine rağmen tüm ihtişamıyla ilk mimarisine sadık kalınarak restore edilmiştir. Peterhof turumuzun ardından Puşkin Çar Kasabası turumuza başlıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, Rus edebiyatının büyük şair ve yazarı Puşkin’in okulunun da bulunduğu kasaba, bünyesindeki saraylarla, parklarla ve çeşitli yapı kompleksleriyle övgü topluyor. On sekizinci yüzyılda çarın ailesi için inşa edilen bu alan, misafirlerini adeta bir Rus masalına davet ediyor. Turumuzun ardından serbest zaman. Gece yarısından önce havalimanına hareket.



7 Gün: St Petersburg - İstanbul

Havalimanına varışımızın ardından bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından Türk Havayollarına ait TK404 sefer sayılı uçuşu ile saat 01:45'de İstanbul'a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından saat 05:10’da İstanbul'a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki seyahatinizde tekrar görüşmek dileği ile siz değerli misafirlerimize veda ediyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları tarifeli seferi ile İst-Moskova / St Petersburg-İst parkurunda uçak biletleri
  • Moskova’da 3 Gece 4* Otellerde Kahvaltı dahil konaklama
  • St. Petersburg’da 2 Gece 4* Otellerde Kahvaltı dahil konaklama
  • Moskova Şehir Turu
  • St Petersburg Şehir Turu
  • Moskova St Peterburg arası Hızlı Tren bileti
  • Havalimanı - Otel - Havalimanı transferleri
  • Özel Araçlar ile Tüm Transferler
  • Kremlin Turu (Giriş bileti dahil)
  • Moskova Metrosu Turu ( Bilet dahil)
  • Novodevici Nazım Hikmet Mezarı turu (Giriş Dahil)
  • Arbat Caddesi Turu
  • Hermitage Müzesi Turu (Giriş bileti dahil)
  • Peter ve Paul Kalesi Turu (Giriş bileti dahil)
  • Petergof Sarayı ve Parkı Turu (Giriş bileti dahil)
  • Puşkin Çar Kasabası Turu
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Otel ve Şehir vergileri
  • Zorunlu Sigorta (Mesleki Sorumluluk)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu: 50.-TL
  • Vize Ücreti İstanbul : 140.-Eur
  • Seyahat Sigortası (65 Yaşa Kadar): 15.-Eur
  • Seyahat sigortası ( 66-75 yaş arası): 30.-Eur
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar
  • Opsiyonel turlar


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/moskova-st.petersburg-turu-thy-ekstra-turlar-dahil
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 23.04.2024 12:43 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.