İspanya & Fransa & İtalya & İsviçre & Almanya Turu - THY ile 7 Gece Tur Programı

Ekstra Turlar Dahil!

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Bilbao, •San Sebastian, •Biarritz, •Toulouse, •Carcassone, •Beziers, •Montpeiller, •Avignon, •Maresille, •Marsilya, •Cannes, •Monaco, •Monte Carlo, •Nice, •Santa Margherita, •Portofino, •Milano, •Como Gölü, •Luzern, •Zürih, •Schaffhausen Rhein Şelalesi, •Konstanz
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL BİLBAO – SAN SEBASTİAN

İstanbul yeni havalimanı  gidiş terminali  saat 05.00’da bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayolları TK 1315 sefer sayılı uçuşu ile saat 08.10’da Bilbao’ya hareket. Yerel saat ile 11.25’te Bilbao havalimanına varışımızın ardından pasaport,bagaj işlemleri sonucu tur otobüsümüzle Bilbao şehir turumuza başlıyoruz. Bilbao’da gezimizin ilk durağı şehrin turizm faaliyetlerinin kalbi  Guggenheim Müzesi, (dışardan görülecektir). Şehrin en görkemli ve en eski mimari yapısı olan Santiago Katedrali, rengarenk tarihi evleriyle turistlere kucak açan herkesin ilgi odağı haline gelmiş Casca Viejo yani Yedi Cadde, Bilbao’ya can veren nehir üzerindeki en ünlü köprülerin başında gelen Zubizuri Köprüsü görüldükden sonra  Bask dili ile Donastia olarak anılan, deniz,doğa, gastronomi, sanat ve tarihin iç içe geçtiği İspanya’nın incisi San Sebastian şehrindeyiz. Altın rengi kumsalı turkuaz denizi ile La Concha koyu, Dar sokakları ve canlı atmosferi ile ünlü olan Plaza de la Constitucion meydanı, eski şehir merkezi Parte Viejo,  yaya sahil yolu Paseo Nuevo,16.yy’a ait Iglesia de San Vicente Kilisesi’ni, El Buen Pastor Katedrali, Santa Maria Sarnıcı ziyareti ile bugünkü gezimizi tamamlayarak bölgemizdeki otelimize yerleşme.  Otelimizde konaklama.



2 Gün: SAN SEBASTİAN – BİARRİTZ-TOULOUSE

Sabah kahvaltısının ardından Fransa-İspanya sınırındaki şirin ve güzel  Biarritz’e hareket ediyoruz. Napolyon ve imparatoriçe Eugénie’nin tatil için tercih ettikleri lüks sahil şeridi, casinoları ve sörf kültürüyle turistleri etkileyen Biarritz’i geziyoruz. Biarritz gezimiz sonrası Garonne nehri üzerine kurulu Toulouse’a hareket ediyoruz..  Toulouse’a varışımızı takibe ilk olarak UNESCO Miraslar Listesi’ne alınan Avrupa’nın en büyük Romanesk yapı Roma mimarisinin şaheseri olarak adlandırılan Aziz Sernin Bazilikası’nı geziyoruz., Toulouse’ın en eski yapılarından biri olan, Rönesans saray mimarisinin en seçkin örneklerinden olan Hotel d’Assezat , Toulouse şehrinin kalbi Capitole de Toulouse (Belediye Binası), Garonne nehir üzerinde bulunan aslan silüetini temsil eden Pont Neuf Köprüsü, ilgi çekici mimarisi ile Fransa’nın ulusal anıtların biri olan ve Toulouse Katedrali olarak da bilinen Azizi Etienne Katedrali, duvar resimleri ve süslemeleri ile eşsiz bir iç mimari örneğine sahip Jakoben Manastırı (Ensemble Conventuel des Jacobins) görüldükten sonra Toulouse gezimizi tamamlayarak otelimize yerleşme serbest zaman, konaklama otelimizde.



3 Gün: TOLOUSE – CARCASSONE- BEZİERS- MONTPEİLLER

Sabah kahvaltısından sonra hareketle UNESCO dünya listesinde bulunan 52 kule çift surla çevrili 3 km lik Avruapa’nın en büyük kalesi olan tarihi Orta Çağ şehri Carcassone’yi geziyoruz. Carcassonne gezimizi tamamlayarak rotamıza  Languedoc-Roussillon bölgesinde bulunan bölgenin en güzel tarihi şehirlerinden Beziers ile devam ediyoruz. 10 ile 12.yüzyılda inşa edilmiş Orb ovasına tepeden bakan muhteşem manzaralı ve ihtişamlı Saint Nazaire ve Saint Celse katedralleri görüldükten sonra şirin sokakları, kafeleri ve lezzetli yemekler sunan restoranlarıyla Avenue Paul De Riquet caddesindeki yürüyüşümüz ile  Kathar şövalyelerinin en büyük katliamı yaşadıkları Beziers’den ayrılarak sadece 1 saat sonra bugünkü son durağımız 1181 yılında kurulan batı dünyasının ilk tıp üniversitesi olma özelliğini taşıyan Montpeiller. 19. yüzyıldan bu yana varlığını sürdüren ve işçilikleriyle göz kamaştıran Place de la Comedie meydanındaki Üç Güzeller Çeşmesi, 1755 tarihli ve oldukça şık Opera Binası, keyifli yürüyüş rotası Promenade du Peyrou, Paris’te bulunan Zafer Tak’ından esinlenip 1691 tarihind bitirilen yapılan “Arc de Triomphe”gezerek günümüzü tamamlıyoruz. Otelimize yerleşme. Konaklama otelimizde.



4 Gün: MONTPEİLLER – AVİGNON – MARESİLLE

Sabah kahvaltı sonrası Montpeiller den ayrılarak barındırdığı tarihsel mirasla Avrupa’nın en önemli kültür şehirlerinden Avignon’a hareket ediyoruz. Rhône Nehri’nin kıyısında 70 sene Papalığın bizzat merkezi olmuş Avignon'da mutlaka görülmesi gereken; Ülkenin en çok ziyaret edilen 10 yapısı arasındaki Papalık Sarayı, Rhone Nehri üzerinde bulunan Saint Benezet Kemeri (her ikiside dışardan ziyaret) ve Saint Pierre kilisesini takip eden yokuşu çıkınca havuzlu bahçeden sonra Saint Benezet kemer manzaralı Rhein Nehrinin muhteşem görüntüsü ile büyüleyici Avignon gezimizden sonraki durağımız  Fransa’nın Paris’den sonra en büyük 2.şehri Güney Fransa nın en büyük şehri Marsilya.  Öğleden sonra varışımızı takiben Marsilya şehir turunda Marsilya’nın Akdeniz’le buluşan çok güzel ve oldukça hareketli eski limanı Vieux-Port, şehrin en canlı ve hareketli caddesi La Canebière, , tarihi binalar ve görkemli belediye binasıyla eski kent La Panier gezildikden şehrin en canlı ve turistik merkezi  Vieux-Port  serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimiz limandan hareket eden shuttle servislerle 1896 yılında yapılmış Fransa’nın en önemli ve etkileyici yapılarından Katedral Del La Major ‘i ziyaret edebilirler. Otelimize yerleşme serbest zaman. Geceleme otelimizde.



5 Gün: MARSİLYA - CANNES – MONACO – MONTE CARLO – NİCE

Sabah kahvaltı sonrası Marsilya’dan ayrılarak Fransız Rivierası nın en gözde ve popüler şehirlerinden Cannes’a hareket ediyoruz. Dünya jet sosyetesinin gözdesi ve Fransız Rivierası diye bilinen, film festivali, kumarhaneleri, deniz ürünleri restoranları ve beş yıldızlı otelleri ile Cote d'Azur’un en meşhur şehri Cannes’ı geziyoruz. Cannes gezimizi tamamladıktan sonra dünyanın en ünlü kumarhanesinin bulunduğu Monte Carlo ve kumarhanesi, konforlu otelleri, eğlenceli gece hayatı, etkileyici bahçeleri, Fransa’nın otuz beş bin nüfuslu minicik bağımsız şehir devleti Monaco yu ziyaretimizi tamamladıktan 30 dakıka sonra palmiye ağaçlarının belirlediği yolları, altın kuma bulanan sahiliyle Fransız Riviearasının en güzel turistik şehri Nice deyiz. . Nice’in 5 km uzunluğunda efsanevi yürüme yolu Promenade des Angleis, Arnavut kaldırımlı dar sokaklarıyla capcanlı bir atmosferi olan Eski Şehir (Vieux Nice), 2000 yıl önce Yunanlıların  şehirde ilk yerleştiği, günümüzde bir park alanı olan harika manzarasında kendinizden geçeceğiniz Colline du Chateau (Kale Tepesi), alışveriş, yeme-içme merkezi Massena Meydanı, Çicek Pazarı ile Nice gezimizin ardından serbest zaman otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde.  



6 Gün: NİCE – SANTA MARGHERİTA - PORTOFİNO – MİLANO

Sabah kahvatısı yapıldıkdıktan sonra İtalya’nın uğruna aşk şarkıları yazılan, aşkların en sosyetik limanı, zenginlik ve güzelliğin bütünleştiği dünyanın en güzel sahil kasabalarından Portofino’ya hareket ediyoruz. Portofino’ ya ulaşımı sağlayacağımız yemyeşil tepelerle kaplı, kestane ve palmiye ağaçları ile renkli evlerin bulunduğu şirin Santa Margherita kasabasından tekneye binerek yaklaşık 30 dakikalık deniz yolculuğu sonrası Portofino dayız.  Portofino’verilecek serbest zamanınızı, çıkması biraz zahmetli olsa da harika fotoğraf görüntüsü alınabilecek Castello Brown Kalesi’nde ve Portofino limanında geçirebilirisiniz Portofino gezimiz sonrası sırtı yemyeşil tepelerle kaplı, kestane ve palmiye ağaçları ile renkli evlerin bulunduğu şirin Santa Margarita’da kısa bir sahil yürüyüşünden sonra  İtalya’nın moda başkentindeki Milano ya hareket ediyoruz. Akşam üstü saatlerinde Milano’ya varışımız takiben Milano şehir turunda  gün boyu her zaman kalabalık Duomo Meydanı ve Milano’nun sembolü ünlü Duomo Katedrali, hemen yanında camdan dev kubbeli,görkemli Galleria Vittorio Emanuele geziyor ve verilecek serbest zaman sonrasında otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde.



7 Gün: MİLANO – COMO GÖLÜ- LUZERN – ZÜRİH

Sabah kahvaltıyla otelden ayrılıyoruz. Masalsı manzaralar eşliğinde İsviçre Alpleri, vadileri, doğayla uyum içindeki evler, köprüleri seyrederek, İsviçre sınırında küçük doğa harikası Como Gölüne gidiyoruz. Yeşille mavinin buluştuğu, İtalya’nın hatta dünyanın en güzel gölleri arasındaki cennetten bir köşe Como gölünde harika manzaralar arasında geçireceğiniz serbest zamanda sonrasında ünlü şair Alexander Dumas’ın “İsviçre bir istiridye ise Luzern onun içindeki incidir” dediği, Luzern’e hareket ediyoruz. . Kuğuların yüzdüğü gölde 1333 yılında tahtadan yapılmış sardunyalarla süslü, üzerinde 100’e yakın yağlı boya resmin sergilendiği Kapell Köprüsü Fransız Devrimi sırasında hayatlarını kaybeden İsviçreli paralı askerler anıısına tasarlanmış mızrak yarası almış aslan figürlü heykel, son olarak Reuss Nehri kenarında yapılacak yürüyüş sonrası Luzern’den ayrılarak sadece 1 saat uzaklıktaki dünyada yaşam kalitesinin en yüksek olduğu şehirlerin başında gelen Zürih’e hareket ediyoruz. Zürih’e varışımızın ardından yapılacak turumuzda; iki kulesiyle şehrin sembollerinden Evangelist Kilisesi, İsviçre‘nin en büyük saatinin bulunduğu St.Peterskirche Kilisesindeki saat kulesi, dünya markalarının ve şık restoranların bulunduğu şehrin en gözde caddesi Bahnhoff Strasse, Limnat Nehri’nin kenarında bulunan keyifli yürüyüş yolu Schipfe ve biraz dik bir yokuştan çıkarak harika bir şehir manzarası sunan Lindenhof Parkı görüldükten sonra verilecek serbest zaman sonrası otelimize yerleşme, Geceleme otelimizde.



8 Gün: ZÜRİH - SCHAFFHAUSEN RHEİN ŞELALESİ – KONSTANZ - ZÜRİH - İSTANBUL

Sabah kahvaltı sonrası Scaaffhausen Rhein Şelalesi’ne hareket ediyoruz.  Her yıl milyonlarca turistin, 150 metre genişlikte ve 23 metre derinlikte Ren nehrinin çılgın sularını görmek için Schaffhausen’e akın ettiği müthiş etkileyici Avrupa’nın en büyük şelalesi Ren şelalesindeyiz. Saniyede 700 bin litre su akan bir şelalenin sesi ile büyüleyici ve eşsiz bir deneyim yaşadıktan sonraki durağımız  Rhein Nehri ile Bodense Gölü’nün birleştiği  Almanya’nın en güzel tatil beldelerinden Konstan dayız. Sahilde  9 metre yüksekliği ve 18 ton ağırlığındaki Imperia heykeli, 19. yy’da kırmızı kumtaşı ve granitten yapılmış bir çeşmenin dikkat çektiği Konstanz ın en canlı , hareketli caddesi Pazar yeri olarak bilinen  Konstanzer Marktstätte ve Kaiserbrunnen, muhteşem göl manzaralı parkta ayaklarınızın dibinde ördek ve güvercinlerin dolaştığını inanılmaz güzel sahil şeridindeki yürüyüşümüz sonrası Zürih  havalimanına hareket ediyoruz. Bilet, pasaport, bagaj işlemlerinden sonta THY nın TK 1910  sefer sayılı uçağı ile saat 18: 45  de İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 22:40 da İstanbul’a varış ve gezimizin sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul- Bilbao / Zürih  - İstanbul parkurunda ekonomi sınıfı uçak bileti, 
  • Havalimanı vergileri, 
  • Alan/otel /alan transferleri, 
  • 4* ve 3 * Otellerde 7 gece oda kahvaltı konaklamalar,
  • Programda belirtilen şehir turları.   
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.),   
  • Türkçe Tur liderliği    

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.),   
  • Vize ücreti ve hizmet bedeli, 
  • Seyahat Sigorta Poliçesi ücreti 
  • Kişisel harcamalar,
  • Öğle ve akşam yemekleri, 
  • Müze, ören yeri veya benzeri tüm giriş ücretleri.
  • Otobüs sürücü bahşişi günlük 2 € 


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/ispanya-fransa-italya-isvicre-almanya-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 19.04.2024 23:38 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.