Vizesiz • Büyük Fas ve Sahra Çölü Turu • Tüm Şehir Turları ve Akşam Yemekleri Dahil • Air Arabia HY ile • 8 Gece 11 Gün Tur Programı

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Kazablanka, •Marakeş, •Ouarzazate, •Erfoud, •Fes, •Tanca
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali AirArabia Hava Yolları kontuarı önünde saat 22:15’de Check-in ve bagaj işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.



2 Gün: İSTANBUL – TANCA – KAZABLANKA

AirArabia Hava Yolları 3O 436 sayılı tarifeli seferi ile saat 01:15’de Tanca’ya uçuş. Yerel saat ile 03:00’da varış. Varışımızın ardından alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile birlikte Kazablanka’ya transfer oluyoruz. Varışımızın ardından panoramik Kazablanka şehir turu gerçekleştirmek üzere hareket ediyoruz. Düzenli koloniyal ana caddeleri ile Afrika’nın en büyük kentlerinden Beyaz Şehir Casablanca’yı Birleşmiş Milletler Meydanı ve V. Muhammed Bulvarı panoramik turu ile başlıyoruz. Ardından meşhur Hassan Camii’ni göreceğiz. 200 metreyi bulan dev minaresi ile Atlas Okyanusu üzerine inşa edilmiş anıtsal yapıyı fotoğraflayacak, Atlas Okyanusu sahilinde yer alan Corniche (Korniş) kordon boyunda gezeceğiz. Turumuzun ardından otele transfer oluyoruz ve dinlenme için serbest zaman veriyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



3 Gün: KAZABLANKA – MARAKEŞ

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz ve ardından otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Başkent Rabat Turu (40 Euro)’na katılabilirler. Buregreg nehrinin okyanusa dökülen geniş deltasında, Afrika kıtasından Endülüs İspanya’sına yapılan seferler için bir askeri üs olarak kurulan Rabat, bir dönem korsanların hüküm sürdüğü bir kaleye dönüşmüştür. Fransız koloni döneminde tekrar başkent ilan edilmiş döneminin en modern binaları ile süslenmiştir. Başkent olma özelliğinin yanı sıra koloniyal mimarisi ve Udaya kalesi ile Fas Sultanlığını ziyaret edenlerin önemli duraklarından birisidir. Turumuza bakanlıklar vb. önemli art deko binalarla süslü Muhammed V caddesinden geçerek, V. Muhammed’in anıt mezarı ve Hassan kulesi ile Endülüs camii kalıntılarını gezeceğiz. Günün en keyifli anlarından biri, şüphesiz Udaya kalesinin daracık sokaklarından geçerek ulaşacağımız Moresk Kahvede vereceğimiz nane çayı molası ile turumuz sona eriyor. Turumuzun ardından Marakeş’e doğru yola çıkıyoruz. Varışımız ile birlikte otele transfer. Akşam ise arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Akşam Yemekli Chez Ali Berberi Şov Gecesi (65 Euro)’ne katılabilirler. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



4 Gün: MARAKEŞ

Sabah kahvaltısının ardından panoramik Marakeş şehir turu. Turumuzda dünyanın en egzotik yerlerinden kabul edilen Jma El Fna Meydanı ve Marakeş tarihi medinasını keşfedeceğiz. Gerçekten binbir gece masalı sahnelenen bu meydan UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jma El Fena Meydanı ve hemen yanında yer alan dev bir labirente benzeyen çarşıları gezeceğiz. Turumuzun ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Majorelle Bahçeleri & Ali bin Yusuf Medresesi Turu (75 Euro)’na katılabilir. Jacques Majorelle tarafından gezdiği ülkelerden getirdiği bitkileri birleştirerek kurulan ve çölün ortasında cennet olarak bilinen 12 dönümlük Majorelle Botanik Bahçeleri’ni görüyoruz. Binlerce egzotik çiçekler eşliğinde kendimizi masal bahçelerinde hissedeceğimiz bu bahçe içerisindeki gezimizin ardından sonraki durağımız Bin Yusuf Medresesi. Adını şehri genişletip nüfuzunu arttıran Sultan Ali İbn Yusuf’tan alan ve 1565 yılında Saadian Hanedanı tarafından yaptırılmış bu medrese,  eski dönemlere dayanan medrese bir dönemler Mağrip’teki en büyük İslam kolejiydi. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz. Sonrasında serbest zaman.  Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



5 Gün: MARAKEŞ – OUARZAZATE

Sabah kahvaltısının ardından otelden ayrılarak Ouarzazate’ye doğru yola çıkıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz güzergah üzerinde rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Aid Ben Haddou Turu (35 Euro)’na katılabilirler. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Aid Ben Haddou köyünü keşfedeceğiz. Çölde Çay, Babil, Gladyatör, Arabistanlı Lawrence gibi filmlere mekan olmuş, bin yıllık geçmişi ile dünyanın et etkileyici yerleşimlerinden birisi olan bu köy ziyaretimizin ardından yolculuğumuza devam ediyoruz. Varışımız ile birlikte kısa bir panoramik Ouarzazate şehir turu. Turumuzun ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Atlas Film Stüdyoları Turu (65 Euro)’na katılabilirler. Asteriks, Spy Game, Babel, the Physician, Kleopatra, Atlantis, Alexandre, Prince of Persia, Kingdom of Heaven, Game of Thrones vb. filmlerin doğaya terk edilmiş dekorları bizleri şaşırtacak. Turumuzun ardından otele transfer. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



6 Gün: OUARZAZATE – ERFOUD

Sabah kahvaltısının ardından Erfoud şehrine doğru yola çıkıyoruz. Prince of Persia ve Mumya gibi dünyaca ünlü filmlerden tanıyacağınız bu şehirde dünyanın en büyük çölünü keşfedeceksiniz. Erfoud şehrine varışı takiben gerçekleştirdiğimiz panoramik şehir turunun ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği 4x4 ve Develer ile: Günbatımında Sahra Safarisi Turu (95 Euro)’na katılabilirler. Tarih boyunca kervanların uğrak noktası olan kamp alanından develer ve 4x4 araçlar ile gerçekleştireceğimiz bu muhteşem safari turunda, kum tepelerinin ardında günbatımını izlemeyi ve fotoğraflamayı sakın unutmayın! Turumuzun ardından otele transfer. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



7 Gün: ERFOUD – FES

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz ve ardından Fes şehrine doğru yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden panoramik Fes şehir turu. İslam dünyasının bir dönem lider şehirlerinden, ilim merkezi kabul edilen günümüze neredeyse el değmeden ulaşmış tek arap ortaçağ kenti Fes’te turumuza Borj tepesine çıkarak devam ediyoruz. Fez şehrinin bölgeye yerleşen ilk Müslümanlar tarafından kuruluşunu dinliyor, bilgi alıyor, şehir manzarasını seyrediyoruz. Turumuzun ardından otele transfer. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



8 Gün: FES – TANCA

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz ve ardından Tanca şehrine doğru yola çıkıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz güzergah üzerinde ekstra olarak rehberimizin düzenleyeceği Meknes Turu (25 Euro)’na katılabilirler. Dünya üzerinde Doğu kültürünün en güzel şehir kapısı olarak bilinen (Bab) Mansur kapısı ve meydanını ziyaret edeceğiz. El Hedim Meydanı ve Musevi Mahallesi görülecek diğer yerler arasındadır. Turumuzun ardından yolculuğumuza devam ediyoruz. Varışımız ile birlikte panoramik Tanca şehir turu. İnanılmaz doğası ve plajları ile büyüleneceğiz, Cebelitarik kıyısında yer alan ve Fas’ın Avrupa kıtasına en yakın liman şehri olan, Leonardo Di Caprio’nun Inspection filminin çekildiği, tarih boyunca birden fazla medeniyete ev sahipliği yapan Tanca’da küçük dar sokaklar, Medina bölgeleri ve sıra sıra dizilmiş dükkanları görme imkanı buluyoruz. Ardından Tanca’da bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



9 Gün: TANCA

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Mavi Şehir: Şafşavan & Beyaz Şehir: Tetuan Turu (75 Euro)’na katılabilirler. İlk durağımız 471 yılında kurulmuş ve Rif Dağları'nın eteğinde yer alan, ülkenin kuzeydoğusunda muhteşem bir manzaraya sahip, baştan başa güzellik abidesi olan ve “Mavi Şehir” olarak ünlenen Şafşavan (Chefchaouen)’a doğru yola çıkıyoruz. Tertemiz doğası ve masmavi evleri ile Şafşavan’da gerçekleştireceğimiz tur esnasında açık mavi renkte beyaz badanalı, Akdeniz dekorlu evlerin olduğu dar sokakları ve Kasbah ve Medina, El Mescid, El Adama, V. Muhammed Meydanı ve Büyük Cami görülecek yerler arasındadır. Sonraki durağımız Tetuan. Tarihsel bağları sebebiyle Güney İspanya izleri taşıyan ve “Beyaz Şehir” olarak ünlenen Tetuan’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Medina (Old Town), La Paloma Blanca Anıtı ve II. Hasan Cami görülecek yerler arasındadır. İspanyol mimarisinden örnekler görme fırsatı bulacağınız, dar ve merdivenli sokakları ile beyaz evlerine bayılacağınız bu turumuzun ardından otelimize dönmek üzere hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



10 Gün: TANCA – İSTANBUL

Sabah kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerini gerçekleştiriyor ve ardından rehberimizin belirleyeceği saatte kadar serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Asilah Turu (40 Euro)’na katılabilirler. Atlas Okyanus’un batı kıyısında yer alan ve tarih boyunca bir kaç imparatorluğa ev sahipliği yapan bu şehirde gerçekleştireceğimiz turumuz sırasında dar sokaklar, deniz surları boyunca uzanan gezinti yolu, Asilah Medina ve Ulu Camii panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Tanca Havalimanı’na transfer oluyoruz. Bagaj ve check-in işlemlerinin ardından AirArabia Hava Yolları 3O 435 sayılı tarifeli seferi ile saat 17:05’de İstanbul’a hareket.



11 Gün: TANCA – İSTANBUL

Yerel saat ile 00:30’da varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • AirArabia Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul (SAW) – Tanca (TNG) – İstanbul (SAW) parkurlarında ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • 4* otellerde yarım pansiyon (kahvaltı ve akşam yemeği dâhil) konaklamalar
  • Panoramik Marakeş, Tanca, Fes ve Kazablanka, Ouarzazate ve Efroud şehir turları
  • Havalimanı-otel-havalimanı transferleri
  • Türkçe profesyonel rehberlik hizmetleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Covid-19 Sağlık Sigortası
  • Rehber ve şoför bahşişleri
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar
  • Ekstra turlar
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Fiyata dahil olduğu belirtilmeyen müze ve ören yerleri giriş ücretleri
  • Fiyata dahil olduğu belirtilmeyen her türlü hizmet ve servis


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır.....
    https://bodisatravel.com/buyuk-fas-sahra-colu-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 20.04.2024 09:25 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.