Gizemli Mezopotamya Uçaklı Gap Turu (4 Tam Gün) Tur Programı

Yöresel Restoranlarda 3 Akşam Yemeği Dahil !!

Halfeti Tekne Turu Dahil !!

 

Önemli Not (Mutlaka Okuyun)

  • Tur Programında Belirtilen Uçak Kalkış ve Varış Saatleri, Havayolları Tarafından Planlanmış Öngörülen Uçuş Saatleridir.. Havayolları Uçuş saatlerinde değişiklik yapabilmektedir... Bundan dolayı iç hat ulaşım planlamanızı yaparken bu durumu mutlaka dikkate almanızı öneririz.. Kesin Uçuş Saatlerinizin Gezi Seyahatinizden önce size ileteceğimiz Uçak biletlerinde yer alacaktır…Yolcunun iç hat ulaşımında yaşanacak aksaklıktan Bodisa Travel Sorumlu Tutulamaz.
  • Tur Programına Atanacak Olan Rehberlerin İkamet Durmuna Göre, Grupla Buluşması VARIŞ HAVALİMANINDA olabilmektedir...
Kalkış Yerleri: Esenboğa Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Mardin, •Halfeti, •Midyat, •Şanlıurfa, •Harran, •Göbeklitepe, •Dara, •Diyarbakır
PROGRAM
1 Gün: Ankara - Halfeti - Şanlıurfa

Ankara Esenboğa Havalimanın İç Hatlar Terminali THY/Anadolujet Kontuarı önünde saat 06:30 da buluşarak Bagaj ve Check-İn işlemlerimizin ardından TK7114 Sefer sayılı uçakla saat: 07:45’de Şanlıurfa’ya yolculuğumuz başlıyor. Saat 09:00’da Şanlıurfa Gap havalimanına varışımızla birlikte bizleri bekleyen aracımızla Şanlıurfa’ya yaklaşık 140 km mesafede bulunan Doğunun Köyceğiz’i diyebileceğimiz, Sular altında kalmış Halfeti’de Göl kenarında bizleri bekleyen teknemiz ile güzel bir yolculuğa çıkıyoruz. Tekne turumuzda (Tur Ücretine Dahil) eski bir yerleşim birimi olan Rum Kale’nin kalıntılarını görme fırsatı bulacağız. Orta çağın en önemli kale kentlerinden olan Rum kaleyi ve baraj inşasından sonra aynen Halfeti gibi büyük bölümü sular altında kalan Savaşan Köyü’nü tekne içinden fotoğraflayacağız. Yarısı suyun üstünde kalmış minaresiyle ilginç bir görüntü oluşturan ve artık kimsenin yaşamadığı köy evlerini gözlemliyoruz. Tekne turumuz sonrasında dubalar üzerinde yer alan yöresel restoranımızda dileyen misafirlerimiz yöresel öğle yemeğini alabilirler (Ekstra). Yemek sonrası Karagüller Kasabası Halfeti gezimizi tamamlamanın ardından, Şanlıurfa şehir merkezine gitmek üzere yola koyuluyoruz..

Şanlıurfa Merkezde İlk olarak HALİL-ÜR RAHMAN CAMİİ – AYN ZELİHA (BALIKLIGÖL) – RIZVANİYE CAMİİ ve Hz.İbrahim’in doğduğu mağara, Sipahi Pazarı, Kazzaz pazarı, Hacı Kamil Hanı, Hüseyiniye Çarşısı, Naccar Pazarı, Tarihi Gümrük Hanının bulunduğu tarihi çarşıları ziyaret edip geziyoruz.. Şanlıurfa merkez çarşılar bilgesi gezimizin ardından konaklayacağımız Şanlıurfa Vilayetler Evi, Hotele geçiyoruz… Şanlıurfa valiliği tarafından Yöresel taş konakların restorasyonu ile hizmet vermekte olan otelde hem dinlenirken hem de yöre mimarisini içinden tanıma fırsatı buluyoruz…

Konaklama Şanlıurfa Vilayetler Evi Hotel vb.



2 Gün: Göbeklitepe - Harran - Urfa (Sıra Gecesi)

Sabah Otelde Alacağımız kahvaltımzın ardından Göbeklitepe’ye hareket ediyoruz. Bölgeye varışımızda İlk önce Karahantepe’ye gideceğiz. Göbekli Tepe ile çağdaş olan bu tapınma merkezinde yapılan kazılarda, özel yapılar ve sırtında leopar taşıyan bir insan heykeli ortaya çıktı. Bulunan ilginç heykeller, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Karahantepe gezimizden sonra çok ilginç 2 ören yerini ziyaret edeceğiz. Önce günümüzden 12.000 yıl öncesine uzanan, bilinen yazılı tarihin doğrularını derinden sarsan, ilk ibadet merkezi olduğu tahmin edilen Göbeklitepe. Bugüne kadar yapılmış çalışmalar neticesinde bilinen en eski tapınaklardan birisi olan Göbeklitepe, Mezopotamya bölgesinde yer almaktadır. Göbeklitepe avcı-toplayıcı toplumlarda dinsel inanışa dair önem arz eden veriler sunmaktadır. Mimari ve sonrasında sosyo-ekonomik olarak ele alacağımız Göbeklitepe, dönem insanlarının ezber bozacak nitelikte olan inanışlarını yaşayabilmek için nasıl bir kutsal alan oluşturabileceği ile ilgili bilgiler vermekle beraber, onların dinleri, dinsel sembolleri, teknoloji ve bilimleri hakkında bizleri aydınlatmaktadır. Göbeklitepe gezimizin ardından  HARRAN’a hareket... Burada, Konik çatılı toprak Harran evleri, dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilen Harran üniversitesi antik kalıntıları ile Harran’ın Emeviler’e başkentlik yaptığı zamanlardan kalan tarihi Harran kalesi ve Harran’ı çevreleyen Harran surlarını, ziyaret ettikten sonra Urfa merkeze geri dönüp otele yerleşiyoruz.

Konaklama Şanlıurfa Vilayetler Evi Hotel vb.

Dileyen misafirlerimiz Akşam düzenleyeceğimiz yöresel Şanlıurfa Sıra Gecesine katılabilirler…

Akşam Yemekli Ekstra Sıra Gecesi Eğlencesi Kişi Başı 300 TL



3 Gün: Dara - Midyat - Ezidi Köyleri

Sabah Otelde Alacağımız kahvaltımızın ardın Mardin Bölgesine doğru yola çıkıyoruz.. İlk olarak Mezopotamya’nın Efes’i olarak adlandırılan Dara’ya gidiyoruz. İpek yolu üzerinde bulunan bu antik kentte dünyanın ilk su barajına ait olan kalıntıları, antik dönemde Ahamanişlerin tanrısı Ahura Mazda’ya inanıldığı ve bunun için de bir takım ateş kulelerini, kale (Daras Anastasiupolis), kilise, köprü, su kanalları, su sarnıçları, arasta, kaya mezarları ve sivil yerleşim binalarına ait kalıntıları incelerken yöre halkı ile gireceğimiz ikili ilişkiler ve bizlere Mezopotamya misafirperverliğinin inceliklerini sunma yarışları hoşgörü ve sevginin bölgede ne derece güçlü olduğunu bir kez daha kanıtlayacak.  Sonrasında Ezidi Köylerini görmeye gideceğiz. Yezidiler veya Ezidiler; çoğunlukla Kürtçe konuşan etnodinsel bir topluluğa verilen isimdir. Bu topluluğun Zerdüştlük ve eski Mezopotamya dinlerinden uzanan dinî inançlarına Yezidilik ya da Ezidilik denilmektedir. Köy ziyaretlerimiz sonrasında Midyat’a Hareket Ediyoruz ilk durağımız Midyat. Midyat gezimiz Devlet Konuk Evi, Midyat sokakları ve telkari işçiliğinin özel örneklerinin sunulduğu çarşıyı kapsıyor. Midyat Geizimizi tamamlamamızın ardından Mardin Merkeze hareket ediyoruz.. Mardine varışımızla birlikte yöresel restoranda alacağımız akşam yemeğimizin ardından dinlenmek üzere otelimize geçiyoruz

Konaklama Mardin’de (Mardin Grand Gülizar Hotel vb.)



4 Gün: Mardin - Diyarbakır

Kahvaltı sonrası otelden ayrılarak  Müze kent Mardin’e gezmek üzere devam ediyoruz. ‘Dinler ve Dillerin Başkenti’ olarak bilinen binlerce yıllık geçmişiyle ve bozulmamış tarihi dokusuyla geçmişe ışık tutan Mardin’de bir dönem dünyadaki tüm Süryanilerin merkezi sayılan Deyrulzafaran Manastırı’na gidiyoruz. Deyrulzafaran Manastırı gezimizde Kilise, Tıp Okulu, Sin Tapınağı, Vaftizhane ve “Kutsalların Kutsalı” anlamına gelen Kuduşkudşin (Patriklerin Mezarlığı) bölümlerini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Artuklu mimarisinin başyapıtlarından olan Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Medreseden görünen Mezopotamya manzarası sizleri büyüleyecek. Buradaki ilk durağımız Mor Behrem Kırklar Kilisesi. Kilise görevlisinden alacağımız bilgilerin ardından Mardin’in dar sokaklarında yapacağımız yürüyüşle Mardin Müzesi, Latifiye Camii ve bölgenin en önemli yapılarından biri olan Ulu Camii görüyor ve fotoğraflıyoruz. Ardından birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış PTT binası geziyor, Şehidiye Camii ve Medresesi ziyaretimiz sonrası Mardin’in sembollerinden olan Abbaralardan geçip aracımıza binerek Diyarbakır’a yola çıkıyoruz.

Diyarbakır’a varışımızla. Binlerce yıldır ibadet merkezi olan, 5. Haremi Şerif’i kabul edilen Ulu Cami ile turumuza başlıyoruz Burası aynı zamanda Mesudiye ve Zinciriye Medresesine de ev sahipliği yapmaktadır. Ulu Cami ziyaretimizden sonra Ahmet Arif Evini ve Cahit Sıtkı Tarancı Müzesini ziyaret ediyoruz. (Müzelerin restorasyon çalışmaları devam etmektedir. kesin olmamakla birlikte seyahat tarihimizde açılmış olmalarını öngörüyoruz.) Diyarbakır’ın simge yapılarından olan Hasan Paşa Hanını ve Kuyumcular Çarşısını ziyaret ediyoruz. Anadolu’da türünün tek örneği olan Dört Ayaklı minareyi ziyaret ediyoruz. Mardin Kapı ve Keçi Burcu ziyaretimizi yapıyoruz. Artuklu Kemeri, Dicle Nehri kıyısında Hevsel Bahçelerinide, gördükten sonra On Gözlü Köprüyü de görüp turumuzu bitiriyor ve havaalanına transfer oluyoruz. Diyarbakır Havaalanından TK7147 sefer sayılı THY/Anadolujet 21:40 uçağıyla Ankara’ya uçuyoruz.. Ankara Esenboğa Havalimanına 23:10 da varışımızın ardından… bir başka Bodisa Travel Organizasyonunda buluşmak üzeri vedalaşıyoruz..



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • THY/AnadoluJet ile Ankara(ESB) - Şanlıurfa (GNY) Gidiş - Diyarbakır (DIY) - Ankara (ESB) Parkurunda Uçak Biletleri
  • Şanlıurfa Vilayetler Evi vb. Butik otelde oda & kahvaltı 2 gece konaklama 
  • Mardin Grand Gülizar Hotel vb. 1 Gece Konaklama
  • Yöresel Restoranlarda 3 akşam yemeği
  • Rehber ve rehberlik hizmetleri
  • Transfer ve ulaşım hizmetleri
  • Otellerde Alınacak Olan 3 Sabah Kahvaltısı
  • Halfeti Tekne Turu
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Bodisa Travel Refaket Hizmeti
  • Araç içi sıcak soğuk ikramlar


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Otel ve Restoranlarda alınacak ekstralar
  • Öğlen yemekleri
  • İlk Gün Kahvaltı ve Son Gün Akşam Yemeği
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Yemekli Şanlıurfa Sıra Gecesi 300 TL
  • Kişisel Harcamalar


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/gizemli-mezopotamya-gap-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 20.04.2024 15:41 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.