Orta Avrupa Rüyası Turu • Anadolu Jet HY ile • 7 Gece 8 Gün Tur Programı

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimani
Gezilecek Yerler: •Viyana ,•Prag, •Budapeşte, •Baden, •Vltava, •Cesky Krumlov, •Karlovy Vary, •Dresden, •Bratislava, •Esztergom, •Visegrad, •Szentendre
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BUDAPEŞTE – VİYANA

Gezimizin ilk günü, Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali Anadolu Jet Kontuarı önünde saat 10:00’da buluşarak başlıyor. Bilet ve pasaport işlemlerini bitirdikten sonra Anadolu Jet Hava Yolları TK7746 tarifeli sefer ile saat 13:20 varış noktamız Budapeşte Yerel saat ile 13:30’da Budapeşte havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile 2,5 saat sürecek yolculuk sonrası Viyana şehrine varıyoruz. Şehre vardığımızda şehir turumuza başlıyoruz. Yarım günlük şehir gezisinde Sanat Müzesi, Opera Binası, Antik Müzeler, Hoffburg Sarayı, Parlamento Binası, Belediye Sarayı, Burg Tiyatrosu, Üniversite, Votiv Kililsesi, Tuna Boyu ve trafik durumuna göre Belvedere Sarayı görülecek yerler arasında. Gezi sonrası otele yerleşiyor ve devamında dileyenlerle ekstra Grinzing’de Şinitsel Gecesi’ni ( 60 € ) gerçekleştiriyoruz. Viyana'nın en şık semtlerinden biri olan Grinzing'in küçük ve şirin evlerinde restoranlara dönüştürülmüştür. Sizleri götüreceğimiz bu restoranlardan birinde, Viyana'nın dünyaca meşhur şinitzelini tadarak tipik Viyana müziği eşliğinde keyifli bir gece geçireceğiz. Geceleme otelimizde.



2 Gün: VİYANA

Sabah, kahvaltının ardından isteyenler günlerini diledikleri gibi, isteyenler de ekstra Wienerwald- Seegrote-Mayerlig –Baden Gezisi ( 75 € ) ile geçirebilirler. Bu turumuzda Alplerin kuzeydoğu uzantısı olan Wienerwald Gezisi'nde ilk durağımız Seegrote. II. Dünya Savaşı’nda Nazilerin, savaşın kaderini değiştirebilecek, dünyanın ilk nesil en hızlı jet savaş uçağını ürettikleri eski bir maden ocağında, Avrupa’nın en büyük yeraltı gölünde etkileyici bir tekne gezisi yapılacak, sonrasında Viyana dışındaki muhteşem ormanlardan geçilecek ve bir sonraki durakta Mayerling trajedisinin yaşandığı Mayerling Av Köşkü gezilecek. Köşk; günümüzde Carmelit rahibelerinin yaşadığı bir manastır konumunda. Gezinin son durağı ise Bethooven’ın 9. senfonisine ilham veren şirin kaplıca şehri Baden. Burada alışveriş için verilen serbest zamanın ardından Viyana şehir merkezine dönülüyor. Bu turu kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Avrupa’nın kültür başkenti Viyana’da sunulan bir diğer ekstra gezi de Konser Gecesi ( 65 €) Müzik ile her zaman iç içe olmuş ve her yıl yüzlerce klasik müzik konserinin verildiği bu şehirde rehberinizin size sunacağı özel salonlardan birinde keyifli ve unutulmaz bir akşam geçireceksiniz. Tur sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



3 Gün: VİYANA – PRAG

Sabah, erken kahvaltının ardından odaları boşaltarak Prag'a doğru yola çıkılıyor. Prag' ta yürüyerek yapılacak panoramik şehir turunda Hradcany Kalesi, Belediye Binası, Prag Katedrali, Charles IV. köprüsü, Smetana Tiyatrosu görülecek yerler arasında. Şehir turunun ardından otele yerleşiliyor. Arzu eden misafirler ekstra olarak düzenlenen Vltava Nehri Yemekli Tekne Turu ( 50 €) Vltava Nehri boyunca yapılacak bu gezide dalgasız bir ortamda, Prag’ın tarihi dokusu ve ışıklandırılmış büyüleyici manzarası sizleri bekliyor. Açık büfe ve yemekli geziye, birer içecek dahil. Tur sonrasında otelimize transfer ve geceleme otelimizde.



4 Gün: PRAG

Sabah, kahvaltının ardından isteyenler günlerini diledikleri gibi, isteyenler de Atatürk’ün de şifa bulmak için kaldığı, ekstra Karlovy Vary Gezisi (60€) ile geçirebilirler. Bu turumuzda Çek Cumhuriyeti’nin; film festivali, yeşili, masalımsı binaları ve şifalı suları ile ünlü şehrini keşfe hazır olun. Kentte sıcaklıkları 30 C – 70 C arasında değişen 12 kaynak suyu bulunuyor. Atatürk, Karl Marx, Beethooven, Mozart, Çar 1. Petro gibi birçok ünlünün dinlenmek için tercih ettiği, Unesco tarafından koruma altında bulunan Karlovy Vary gezimizi rehberinizin anlatımları ile keyifli bir yürüyüşle yapacak Atatürk’ün konakladığı ve vakit geçirdiği binalar da ayrıca görecekleriniz arasında. Alışveriş yapmak için de çok uygun bir nokta olan bu geziyi öncelikli görülecek yerler arasına almanızı tavsiye ederiz. Akşam ise dileyenler için rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği Çek Gecesi Gezisi (55€) turumuza katılabilirsiniz. Prag’ın sevimli restoranlarından birinde yerel dans gösterileri eşliğinde müzikli eğlence ve akşam yemeği sizi bekliyor. Çek Müziği, Çek folk dansları ve Çek müzik aletlerini yakından tanıma fırsatınızın olacağı yemekli eğlence programında çeşitli animasyonlarla eğlenceli bir gece geçireceksiniz. Geceleme otelimizde.



5 Gün: PRAG

Sabah kahvaltısının ardından şehri dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Bir diğer seçenek de ekstra Dresden ve Terezin Gezisi (80€). Almanya Topraklarına Saksonya eyaletine geçerek bu coğrafyanın en güzel şehirlerinden olan Rönesans mimarisini en iyi yansıtan yer olmasından dolayı da “Elbe kıyısı Floransa’sı” olarak anılan Dresden'i geziyoruz. Bu şehirde Almanya'nın en ünlü Protestan Kilisesi olan Fraukirche, Zwinger Sarayı, Semper Operası, Kraliyet Sarayı’nı görmenin yanında Avrupa'nın en uygun alışveriş imkanlarını sunan dükkanlarının da bulunduğu caddelerde gezinmek için boş zamanınız da olacak. Akşam sunulan ekstra Orta Çağ Gecesi (70€) ile de başka bir yüzyıla yolculuk yapma olanağı bulacaksınız. Bu gezimizde, sizleri Prag'ın en hareketli eğlencelerinden biri olan Orta Çağ Gecesi’ne bekliyoruz. Orta Çağ'da yapılan eğlenceler, yenilen yemekler, limitsiz içecekler ve ortam eminiz ki sizin de ilginizi çekecek. Birbirinden güzel Çek kızlarının yaptığı ateş dansları eşliğinde, muhteşem Orta Çağ eğlenceleri sizleri bekliyor. Gezinin ardından otele geri dönüyoruz.



6 Gün: PRAG – BUDAPEŞTE

Sabah, erken kahvaltının ardından odaları boşaltarak Budapeşte'ye doğru yola çıkılıyor.Yol üzerinde Brastilava’ya uğrayacağız. Bu turumuzda Son derece şirin bir başkent olan Bratislava'da; Yahudi Soykırım Anıtı, Barlar Sokağı, Maria Theresa Yürüyüş Yolu, Mozart’ın 6 yaşında, F. Liszt’in de 9 yaşında ilk konserini verdiği saray binaları, Michael Kulesi, Özgürlük ve Şehir meydanları, Cafe Mayer, Napolyon’un Askeri, Opera Binası keşif duraklarımız. Molamızın arından Budapeşte’ye doğru hareket ediyoruz.Varışımzın ardından Budapeşte' de yapılacak panoramik şehir turunda Kahramanlar Meydanı, Opera, Parlamento Binası, Mathias Kilisesi, St. Stephen Bazilikası, Budapeşte’nin en güzel manzarasına sahip Gellert Tepesi göreceklerimiz arasında. Sonrasında serbest zaman. Günün devamında ekstra Tuna Nehri Gezisi (35€) alternatifler arasında. Avrupa’nın en iyi ışıklandırılmış şehri olan Budapeşte’yi ikiye bölen Tuna Nehri'nin her iki yakasındaki güzellikleri görebilmeniz için düzenlenen tekne turumuzda Türkçe anlatımları dinleyerek kentin tarihsel dokusu hakkında da bilgi sahibi olabileceksiniz. Geceleri aydınlatılan binaların muhteşem görüntüsünü seyrederken bir yandan da size ikram edilen içeceğinizi yudumlayacaksınız. Yoğun geçen gün otelde noktalanıyor. Geceleme Otelimizde.



7 Gün: BUDAPEŞTE

Sabah kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz için ekstra Estergom, Visegrad ve Szentendre Gezisi (60€) tercihler arasında. Bu turumuzun ilk durağı Estergom’a varışın ardından yaklaşık 150 yıl Osmanlı himayesinde kalmış kentin tarihi kalesini ve Macar Katolik Kilisesi'nin merkezi Estergon Bazilikası'nı görüyoruz. Visegrad şehrini ve kalesini panaromik olarak gördükten sonra, alışveriş için Szentendre isimli küçük bir kasabaya gidiyor ve burada Macaristana özgü uygun fiyatlı el işi örtüler, kristal, porselen ürünler, hediyelik eşyalar, içkiler vb. pek çok şeyi bulabiliyorsunuz.Akşam arzu eden misafirlerimiz, ekstra Macar Folkloru ve Çigan Gecesi'ne (70€) katılabilirler. Macaristan denince akla gelen şeylerden biri de Çigan olsa gerek. Bu gezide gideceğimiz restoranımızda hem yerel içeceklerin hem de dünyaca ünlü gulaş çorbası başta olmak üzere Macar mutfağının tadına bakacak, bir diğer taraftan da Macar Dansı ve müziğinin keyfini çıkartacaksınız. Unutmadan belirtelim, sizler de şovun birer parçası olabilirsiniz. Geceyi otelde geçiriyoruz.



8 Gün: BUDAPEŞTE – İSTANBUL

Gezinin son günü, otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyor. Ardından rehberinizin belirteceği saatte havalimanına doğru yolculuk başlıyor. Bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Anadolu Jet Hava Yolları TK7747 tarifeli seferi ile saat 14.30’da İstanbul’a uçuşumuz başlıyor. Yerel saat ile 18:35’de varışın ardından yolculuğumuz sona eriyor.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • AnadoluJet Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul Sabiha Gökçen (SAW)- Budapeşte (BUD)- İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) Uçak bileti
  • 3*4 Otellerde 7 Gece Kahvaltı dahil konaklama
  • Budapeşte – Viyana – Prag Şehir turları
  • Bratislava Şehir Turu
  • Havalimanı- Otel- Havalimanı transferleri
  • Tüm Şehirler Arası Transferler
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • Lokal Rehberlik Hizmetleri
  • Havalimanı Vergileri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış vergisi, 150 TL  (Seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödeme yapılması ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.)
  • Vize Ücreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Paket fiyatına dâhil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet
  • Müze ve ören yeri girişleri
  • Ekstra turlar ve kişisel harcamalar
  • İsteğe bağlı şoför ve rehber bahşişleri
  • Turist Vergileri (Direkt Otel Resepsiyonuna Ödenir.)


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/orta-avrupa-ruyasi-turu-anadolu-jet-ile-7-gece
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 23.04.2024 09:21 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.