Büyük Fas ve Sahra Çölü Turu Tur Programı
Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Kazablanka, •Rabat, •Fez, •Ifrane, •Erfoud, •Ouarzazate, •Marakeş
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Kazablanka

İstanbul Havalimanı Dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde saat 08.00’de buluşma. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra Türk Havayolları nın TK 617 sefer sayılı uçuşu ile 10.45’de Casablanca’ya hareket. Yerel saat 14.00’de Casablanca’ya varış ve alanda bizleri bekleyen aracımız ile şehir turumuz başlıyor. Varışımızı istinaden yapacağımız şehir turunda; Dünyanın 3. büyük Camii’si Hassan II Camii, Medina, Muhammed V meydanı, Birleşmiş Milletler meydanı, Hobus semti, Atlas okyanusu kenarında yer alan Ain Diab bölgesi ve Corniche göreceğimiz yerler arasında. Tur sonrası otelimize transferimiz gerçekleşiyor. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



2 Gün: Kazablanka –Rabat - Fez

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Rabat’a hareket. Varışımızı istinaden yapacağımız panoramik şehir turunda; Hassan Kulesi, Muhammed V Anıt mezarı, Kraliyet sarayı göreceğimiz yerler arasında. Turumuzun ardından Meknes’e doğru yola çıkıyoruz. 17.yy da Molla İsmail tarafından kurulan ve yaklaşık 40 km lik surlarla çevrili olan Meknes’te, Agdal sulama havuzu, Bob Mansour şehir kapısı, El Hedim meydanı, Molla İsmail türbesi ve Musevi mahallesi gezilecektir. Turumuzun ardından Fes’e doğru yola çıkıyoruz. Varışımızın ardından Medina (Eski Şehir) turuna başlıyoruz. Attarine Medresesi, Eski Karaounie Üniversitesi, Andalous Camii, Nejarine Meydanı, Fas’a özel takıların, bakır ve süs eşyalarının satıldığı, zanaatkârlar çarsısı gezilecek, Fes Irmağı yakınlarında kurulmuş olup bugün aynı tekniklerle derilerin işlendiği tarihi meydan görülecek yerler arasında. Tur sonrası otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



3 Gün: Fez

Otelde alınacak sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek ‘’Yer Gök Mavi Şehir Şafşavan’’ turuna katılabilirler. (50 Euro). Rif dağlarının eteklerine kurulmuş olan bu şehir, fotoğrafçılara ender güzellikte fotoğraflar çekme imkânı sunmaktadır. Ayrıca daracık geçitlere açılan merdivenli sokakları, o sokaklar üzerine sıralanan otantik evleri, o evlerin ortasına gizlenmiş küçücük avluları ve o avlulara açılan el işçiliğinin en güzel örneğine bu kasabada şahit olabilirsiniz. Turumuzun ardından Fes'deki otelimize dönüş ve serbest zaman. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.



4 Gün: Fez – Ifrane - Erfoud

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından, Sahra Çölü’nün kapısı olarak bilinen Erfoud’a hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinden doğa ile iç içe olan Ifrane şehrinde mola veriyoruz. Deniz seviyesinden 1600 metre yüksekte kurulmuş çam, sedir ve meşe ormanları ile çevrili olan kent, Fransız Alp mimarisi ile dikkat çekmektedir. Turumuzun ardından Erfoud’a hareket. Varışımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek  Merzouga (Sahra çölü) turuna katılabilirler. (65 Euro) 4x4 jeepler ile dünyanın en büyük çölü olan Batı Sahra’yı keşfedeceksiniz. 4x4 jeep ler ile yapacağımız 1 saatlik yolculuğumuzun ardından kamp alanından alacağımız develer ile kum tepelerine doğru yolumuza devam edeceğiz. Geleneksel nane çayımızı içerek gün batımını izleyeceğiz. Tur sonrası otelimize dönüş, akşam ve yemeği ve geceleme otelimizde.



5 Gün: Erfoud - Ouarzazate

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından Ourzazate hareket ediyoruz. Atlas dağlarını takiben yapacağımız bu yolculuğumuzda ilk rotamız Tinghir şehri olacak.Bu muhteşem şehri gördükten sonra Ourzazate doğru yola çıkıyoruz.Ouarzazate şehrine varışımızı takiben  otelimize yerleşeceğiz. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Aid Ben Haddu ve Film Stüdyoları turuna katılabilirler. (45 Euro) Çölde Çay, Babil, Gladyatör, Arabistanlı Lawrence gibi filmlere mekan olmuş, bin yıllık geçmişi ile dünyanın et etkileyici yerleşimlerinden birisi olan bu köy ziyaretimizin ardından Atlas Corporation Film stüdyolarına gireceğiz. Asteriks, Spy Game, Babel, the Physician, Kleopatra, Atlantis, Alexandre, Prince of Persia, Kingdom of Heaven, Game of Thrones vb. filmlerin doğaya terk edilmiş dekorları bizleri şaşırtacak. Turumuzun ardından otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelde.



6 Gün: Ouarzazate - Marakeş

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Marrakech’e hareket ediyoruz. Atlas Dağları'nı tırmanarak gerçekleştireceğimiz bu yolculukta 200 metrede bulunan Tichka Tepesi'nde mola vererek, insanı büyüleyen manzarayı seyredeceğiz. Daha sonra yolumuza Marrakech ile devam ediyoruz. Varışımızı istinaden, Dar sokakları ile size yüzyıllar öncesine götürecek olan Marrakech’i keşfetmeye başlıyoruz. Ba Ahmed’in Bhia Sarayı, Moresk Mimari’sinin 800 yıllık örneklerinden Koutoubia Minaresi, Majorella bahçeleri, Souklar ve Mucizeler Avlusu olarak adlandırılan Jma El Fna şehir meydanı göreceğimiz yerler arasında. Gezimizin ardından otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra AkşamYemekli Chez Ali turuna katılabilir. (60 Euro) Dünyaca ünlü ve sadece Fas’a özgü Chez Ali gösterilerini izleyerek akşam yemeğinizi alabilirsiniz. Bin bir gece masallarını andıran Chez Ali Show da Müzisyenler, şarkıcılar, süvariler Fas çadırları altında, masalsı bir akşam yemeği eşliğinde muhteşem gösteriler sunulmaktadır. Turumuzun ardından otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.



7 Gün: Marakeş

Sabah kahvaltısının ardından şehri keşfetmeniz için serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Essaouira turuna katılabilirler.(55 Euro) Atlas okyanusu kıyısında yer alan şehir, bize eski Bodrum’u anımsatan, dünyaca ünlü eski Portekiz şehri. Unesco tarafından ‘’Dünya Mirası’’ olarak ilan edilen şehir, Atlas okyanusu kıyısında bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil kasabası. Şehrin kalesi, balıkçı limanı ve eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen Medina gezilecek yerler arasında. Gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları arasında şehri keşfedebilir ve keyifli alışverişler yapabilirsiniz.  Tur sonrası Marrakech’e dönüş. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

 



8 Gün: Marakeş- İstanbul

Sabah kahvaltısın ardından odaların boşaltılması. Rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 620 sefer sayılı uçuşu ile 15.00’de İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 22.50’de varışımızın ardından turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk  Havayolları Tarifeli seferi ile İstanbul - Kazablanka  - Marakeş – İstanbul - gidiş – dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Belirtilen otellerde 7 gece kahvaltı dahil konaklamalar 
  • Oteller alınacak 7 akşam yemeği
  • Kazablanka  panoramik şehir turu
  • Marakeş’te panoramik şehir turu
  • Ouarzazate panoramik şehir turu
  • Erfoud panoramik şehir turu
  • Rabat panoramik şehir turu
  • Fes Panoramik şehir turu
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Turlarda Türkçe Rehberlik Hizmeti 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış harcı: (50 TL)
  • Seyahat Sağlık Sigortası (15 Euro)
  • Paket fiyatına dâhil olduğu açıkça belirtilmemiş her turlu hizmet,
  • Ekstra turlar, Müze ve ören yeri girişleri
  • İsteğe bağlı şoför ve rehber bahşişleri,
  • Şehir Vergileri (Günlük 3 Euro) – Direkt otel resepsiyonuna ödenir.


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalaya kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonra, ödediği rezervasyon bedelinin kalan tutarı iade edilir. 30 - 16 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %40 'ini, 14 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat kanalı hangisi ise aynı kanal üzerinden iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TL cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden hesaplama yapılır...
    https://bodisatravel.com/buyuk-sahra-fas-colu-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 20.04.2024 00:23 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.