İzlanda Turu Tur Programı
Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş, Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Reykjavik, •Güney Kıyıları, •Mavi Lagün
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Oslo - Reykjavik

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nden Türk Hava Yolları  TK 1751 sefer sayılı uçuşu ile Oslo’ya hareket ediyoruz.(Havayolu kuralı gereği, Misafirlerimiz Check-in ve Bagaj işlemlerini kendisi yapacaktır) Oslo’ya varışımızın ardından İzlanda Hava Yolları ile Reykjavik uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Keflavik Havalimanı’na varışımızın ardından burada bizi bekleyen aracımız ile yaklaşık 45 dakikalık yolculuğun ardından Başkent Reykavik’e varıyoruz. Dünyanın Kuzey Kutbu’na en yakın  başkenti olan  şehrin ismi “ Dumanların Koyu” anlamına gelmektedir. Şehir turumuzda ilk olarak tüm şehrin su dağıtım merkezi olan Perlan’a gidiyoruz. İlginç mimariye sahip bina 26mt yüksekliğinde olup Inginmundur Sveinsson tarafından tasarlanmıştır. Panorama katından Reykjavik manzarasını seyredip fotoğraflarımız çektikten sonra şehrin her yerinden görülebilen Hallgrims Kilisesi’ne geçeceğiz. Hallgrims Kilisesi, 1986 yılında tamamlanan 74.5 mt yüksekliği ile gene ilginç mimarisi ile göze çarpan bir yapı. Sahil yolundan şehir merkezine giderken şehrin önemli yapılarından bir ev olan Hofdi’yi görüyoruz. Bu küçük beyaz evi önemli kılan ise 1986 yılında Reagan ve Gorbaçov’un soğuk savaşı bitiren ve nükleer silah kullanımını engelleyen antlaşmanın imzalarının atıldığı yer olması. Sonsuz keşiflere yelken açan Vikingleri sembolize eden Sun Voyager anıtı önünde fotoğraf çektikten sonra şehrin ünlü konser salonu Harpa’yı görüyoruz. Otobüsümüz ile şehir merkezine varışımızla beraber yürüyerek yapacağımız turumuzda Tjörnin Gölü ve gölün üzerine kurulmuş belediye binası, liman bölgesi ve tarihi parlemento binası Althing göreceğimiz yerler olacak. Tur sonrası otelimize yerleşme ve geceleme otelimizde.      



2 Gün: Reykjavik

Kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Golden Circle (Altın Halka) turumuza katılabilirler. İlk ziyaret noktamız Thingvelir Ulusal Park’ı olacak. Burada yapacağımız yürüyüş esnasında ilginç bir deneyime sahip oluyoruz. Orta Atlantik kontinental fay hattının geçtiği vadi bir anlamda Amerika, Avrasya ve Afrika kıtalarını birbirinden ayıran fay hattı üzerinde. Thingvelir Vadisi aynı zamanda İzlanda haklı için çok özel bir konuma sahip. 930 senesinde kurulan ve dünyanın en eski meclisi olan İzlanda Meclisi’nin yüzyıllar boyunca toplandığı  Althing burada yer alıyor. Fay hattı arasındaki yürüyüşümüz esnasında rehberimiz coğrafya hakkında bilgiler verirken aynı zamanda ilk meclisin çalışma şeklini ve hukuk düzenini sizlere anlatacak. Thingvelir Ulusal Parkı’ndan ayrıldıktan sonra yaklaşık bir saatlik bir yolculuk ardından Haukadalur Jeotermal Alanı’na ulaşacağız. Burada hâlâ aktif durumdaki Strokur Gayzeri’ni görme imkanımız olacak. Ortalama beşer dakikalık aralıklar ile 20-30 metre yüksekliğe su fışkırtan gayzerin tahmini olarak 10.000 yıldır aktif olduğu düşünülüyor. Bölgede ayrıca şu an uykuda olan Büyük Gayzeri göreceğiz. Ardından İzlanda’nın en güzel şelalelerinden olan Hvita Nehri Kanyonu’nda bulunan Gulfoss’a (Altın Şelale) gidiyoruz. İki kademeden oluşan şelalede toplam yükseklik 32 mt. Rehberimiz eşliğinde şelalenin yürüyüş parkurlarından yanına kadar gidip fotoğraflarımızı çektikten sonra Sellfoss üzerinden Reykavik’teki otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.        

Altın Halka Turu: 120 €  (Kişi başı)       
     

 



3 Gün: Reykjavik - Güney Kıyıları

Kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Güney Kıyıları (Vik) turumuza katılabilirler.   Güzergahımız Sellfoss üzerinden Vik olacak. 2010 yılında patlaması sonucu uzun bir müddet hayatı felç eden yanardağ Eyjafjallajökül eteklerine bulunan Seljalandfoss turumuzda ilk göreceğimiz şelale olacak. Çok büyük olmasa da özellikle güneşli havalarda oluşan gökkuşağı sizlere muhteşem bir görsel sunuyor.  60 mt yükseklikten dökülen şelale içerisine patika yoldan ulaşıp özellikle fotoğraf çekmenizi öneririz. Seljalandfoss sonrası panoramik noktadan Eyjafjallajökül yanardağını fotoğraflayıp sonrasında gene bu dağın eteğindeki diğer bir şelale olan Skogafoss’a varıyoruz. 60mt yüksekli ve 23mt genişliği ile İzlanda’nın en büyük şelalelerinden olan Skogafoss beraberinde eski bir Viking efsanesini de barındır.  Ardından ünlü Black Sand (Siyah Kumsal) ve son derece entresan bir bazalt kaya oluşumu olan Reynisfyera’yı görüyoruz. Muhteşem volkanik siyah kumsal ve okyanus bize görsel bir şölen sunacak. Dönüş yolumuz üzerinde Dyrholaey Burnu’nda bulunan panoramik noktadan fotoğraflarımızı çektikten sonra otele dönüyoruz. Geceleme otelimizde.      

Güney Kıyıları Turu: 175 €  (Kişi başı)        



4 Gün: Reykjavik - Mavi Lagün

Kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Mavi Lagün turuna katılabilir. Mavi Lagün İzlanda’nın en ünlü jeotermal kaplıcasıdır. Dileyen misafirlerimiz Comfort Spa Paketi’ne de dahil olup kaplıcanın da tadını çıkartabilirler. Lav alanları arasındaki bu ilginç açık hava kaplıcası, yaz kış değişmeyen sıcaklığı ile mavi bir gölü andıran sularında turun tüm yorgunluğunu atacağız. Mavi Lagün ardından otele dönüş. Öğleden sonra Reykjavik şehrinde serbest zaman  geceleme otelimizde.      
     
Mavi Lagün Turu (Comfort Spa Paketi Dahil) : 175 €  (Kişi başı)    
 

 



5 Gün: Reykjavik - Oslo - İstanbul

Odaları boşaltıp Keflavik Havalimanı’na transferin ardından İzlanda Hava Yolları tarifeli seferi ile Oslo’ya hareket ediyoruz. Varışımızın ardından uçak değiştirip Türk Hava Yolları TK1754 seferi ile İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul'a varıyoruz. Turumuzun sonu. Buna Gidelim diyebileceğiniz bir başka Bodisa Travel tur programında buluşmak dileğiyle.
      

 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

 

  • Türk Hava Yolları ile İstanbul - Oslo - İstanbul ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin alan vergileri.   
  • İzlanda Hava Yolları ile Oslo - Reykjavik - Oslo ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin alan vergileri.   
  • Programda belirtilen tüm transferler   
  • 3* otelde oda kahvaltı konaklama
  • Havalimanı -Otel - Havalimanı arası transferler,
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Reykjavik Şehir Turu


 

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

 

  • Yurtdışı çıkış fonu (50 TL)    
  • Öğle ve akşam yemekleri    
  • Ekstra turlar,    
  • Seyahat Sigortası    
  • Kişisel harcamalar   
  • Ek bagaj ücretleri


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalaya kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonra, ödediği rezervasyon bedelinin kalan tutarı iade edilir. 30 - 16 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %40 'ini, 14 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat kanalı hangisi ise aynı kanal üzerinden iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TL cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden hesaplama yapılır...
    https://bodisatravel.com/izlanda-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 28.03.2024 11:49 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.