Orta Avrupa Başkentleri Turu (Otobüsle) Tur Programı
Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!
Kalkış Yerleri: İstanbul
Gezilecek Yerler: •Belgrad, •Budapeşte, •Prag, •Karlovy Vary, •Dresden, •Cesky Krumlov, •Viyana, •Novi Sad, •Bratislava, •Sofya
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL

Cuma akşam 21:00da Kadıköy Hasanpaşa Tarihi Salı Pazarı Önü, 21.30da Zincirlikuyu Avantgarde Otel önü ve 22.00 Ömür Plaza önünden tüm yolcularımızı aldıktan sonra turumuza başlıyoruz. Edirne de ihtiyaç ve alışveriş molamızdan sonra Kapıkule sınır kapımızda pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamladıktan sonra Bulgaristan tarafına geçiyoruz.



2 Gün: BELGRAD

Varışımızda Panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Bu turumuzda göreceğimiz yerler arasında Yeni Belgrad, Usce Alışveriş merkezi, Tarihi Brankov Köprüsü, Taş Meydan, Slaviya Meydanı, Aziz Sava Kilisesi, Eski Saray, Yeni Saray ve meclis binası, Kanuni Sultan Süleyman tarafından fethedilen Kale Megdan, Mora fatihi Damat Ali Paşa Türbesi, Belgrad galibi heykeli, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Askeri müze, saat kapı ve müzesi, İstanbul Kapı, Nebojşa Kulesi, Saborna Kilisesi; Kale Meydan gördükten sonra Cumhuriyet Meydanında yürüyüş turumuza başlıyoruz. Belgradın en hareketli Caddesi ve adını Sırbistan III. Prensi Mihailovadan alan ve 1870 yıllarına ait bir çok büyük ve etkileyici binayı barındıran, Knez Mihajlova Caddesinde yürüyüş turumuzda, Osmanlıya karşı isyanı başlatan yer olan Çukur Çeşme, Cumhuriyet Meydanı, Sırbistan Ulusal Parlamentosu ve Prens Mihailo Heykeli ni gördükten sonra turumuzu bitiriyoruz. Ardından konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz.
Sabah Kahvaltısı : Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği :Ekstra olarak alınacaktır.
Para Birimleri : Sırbistan - Dinar



3 Gün: BUDAPEŞTE

Sabah otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Estergon & Visegrad & Szentendre öğle yemekli gezisine katılabilirler (60 Euro). Bu turda önce Estergom Katedralini, Osmanlıdan kalan Kalenin kalıntılarını geziyoruz. Ardından bir ortaçağ kalesi ve aynı zamanda av şatosu olan ihtişamlı Visegradı ziyaret ediyoruz. Bu turumuzda Visegrad kalesi Panoramik olarak görülecektir. Ögle yemeğini Rönesans atmosferinde alıyoruz. Daha sonra alışveriş içinSzentendre isimli küçük bir kasabaya gidiyoruz. El işi örtüler, kristal, porselen ürünler, hediyelik eşyalar, içkiler vb, pek çok şeyi bulabileceğiniz bu kasabada boş zamanın ardından otele dönüyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Çigan Gecesi yemekli, içkili, müzikli turumuza katılabilirler (50 Euro). Bu turumuzda gideceğimiz şarap mahzeninde hem yerel şarapların ve yemeklerin hem de Macar dansı ve müziğinin keyfini çıkaracaksınız. Sizlerde şovun bir parçası olabilirsiniz. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra düzenlenecek olan Estergon & Visegrad & Szentendre turunda alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra düzenlenecek olan Çigan Gecesi turunda alınacaktır.
Para Birimleri : Macaristan - Forint (Euro Kullanılabilir)



4 Gün: BUDAPEŞTE - PRAG

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Prag yolculuğumuz başlıyor. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Bratislava turuna katılabilirler (30 Euro). (Bu tura iştirak etmeyen misafirlerimize şehir girişindeki dinlenme tesislerinde serbest zaman verilecektir.) Bratislava şehir turumuzdan sonra yolumuza devam edip Praga varıyoruz. Varışımız sonrası Prag şehir turumuz başlıyor. Hradcany Kale Bölgesi, Loretta Kilisesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yapımının 600 yıl sürdüğü neo-gotik Rönesans ve Barok özellikleri bünyesinde barınan St. Vitüs Katedrali, Simyacılar sokağı, Franz Kafkanın evi, 13. yüzyılda Baş Mimar Peter Parler tarafından yaptırılan üzerinde 31 Aziz Heykelinin bulunduğu Charles Köprüsü, eski şehir meydanı, 15. yüzyılda inşa edilen üzerinde 12 Havari bulunan tarihi Astronomik saat kulesi ve TYN Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Vlatava Nehrinde açık büfe yemekli tekne turuna katılabilirler (45 Euro). Prag ın muhteşem gece manzarasını müzikli açık büfe yemek eşliğinde izliyoruz. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra düzenlenecek olan Vltava Nehri turunda alınacaktır.
Para Birimleri : Çekya - Koruna (Euro Kullanılabilir)



5 Gün: PRAG – KARLOVY VARY & DRESDEN

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Karlovy Vary & Dresden (öğle yemekli + 1 içecekli) turuna katılabilirler (60 Euro). 17. ve 18. Yüzyılda Avrupa sosyetesinin ve devlet adamlarının uğrak şehri olan Karlovy Varynin eşsiz tabiatı içinde, yan yana inşa edilmiş onlarca muhteşem sarayı, Atatürkün 1918 de kaldığı oteli, Dvorak`ın Mozart`ın ,Göethe`nin Beethoven`ın, Rus Çarı Büyük Petronun ve Puşkin`in evlerini gördükten sonra 12 farklı suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Turumuz sonrası yerel bir restorantda öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası serbest zamanınızda kristal, porselen, granat, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı mağazalarda geçirebilirsiniz. Karlovy Vary ardından Dresdene devam edeceğiz. Praga 160 km mesafedeki Elbenin Floransası olarak adlandırılan, II. Dünya Savaşı sonrası küllerinden doğan ve barok mimarisi ile inşa edilmiş muhteşem şehir merkezini ziyaret ederek şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda Fraunkirche, Zwinger Sarayı, Bruhl terası, kral yolu, Elbe Nehri ve Martin Luther heykeli görülecek yerler arasındadır. Ardından Almanyanın en güzel şehirlerinden olan ve UNESCONUN Dünya Mirası koruması altına alınan şehirde alışveriş ve gezinti için serbest zaman. Serbest zaman sonrası rehberinizin bilgilendireceği saatte Prag a transfer gerçekleştiriyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Ortaçağ Gecesi turuna katılabilirler (65 Euro). Ortaçağ eğlencesi ve yemeği yaklaşık 600 yıllık bir handa yer alan ortaçağ mekanımızda, ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, dansçılar ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlerken aynı zamanda limitsiz yemek ve içecek servisi ile çek mutfağının tatlarını denemek ve çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı şaraplarından tatma fırsatı yakalayacaksınız. Gecenin sonunda otelimize transfer ve geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra düzenlenecek olan Kalovy Vary turunda alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra düzenlenecek olan Ortaçağ Gecesi turunda alınacaktır.
Para Birimleri : Çekya - Koruna / Euro kullanılmaktadır



6 Gün: PRAG – CESKY KRUMLOV – VİYANA

Sabah kahvaltımızın ardından Viyanaya doğru hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği bir Orta Çağ Kasabası olan Cesky Kurumlov Turuna katılabilirler (30 Euro). (Bu tura iştirak etmeyen misafirlerimize şehir girişindeki dinlenme tesislerinde serbest zaman verilecektir.) Vltava nehrinin kıvrımları içersinde bir ada gibi gözüken Cesky Krumlov; evleri, sokakları ve kalesi ile sizi ortacağa geri götürecek.. Turumuz sonrası Viyana ya devam ediyoruz. Viyana varışımızı takiben panoramik şehir turu. Turumuz esnasında Opera, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Prater , Holfburg ve Müzeler bölgesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği yemekli ve sınırlı içecekli Grinzing Meyhaneleri turuna katılabilirler (50 Euro)
Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra düzenlenecek olan Grinzing Meyhaneleri turunda alınacaktır.
Para Birimleri : Avusturya - Euro



7 Gün: VİYANA – NOVI SAD – BELGRAD

Sabah kahvaltımızın ardından Belgrada hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Novi Sad turuna katılabilirler (10 Euro). Bu turumuzda önce Petrovaradin Kalesinde Belgrad Kapısı, Saatkule, yukarı şehir, Uzun Kışla, Leopold Kapısını göreceğiz. Ardından Novi Sada varıyoruz. Voyvodina, Sırbistanın kuzeyindeki multi etnik bir eyalettir. Ekonomik olarak Sırbistanın en gelişmiş bölgesidir ve başkenti Novi Sadtır. Varışımıza takiben turumuza başlıyoruz. Burada yapacağımız yürüyüş turu sırasında Özgürlük Meydanı, Halk Tiyatrosu, Tuna sokağı ve sahili, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagog panaromik olarak görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Belgrada devam ediyoruz. Varışımıza istinaden konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği yemekli Sırp Gecesi Turuna katılabilirler (45 Euro). Geceleme Belgrad daki otelimizde.
Sabah Kahvaltısı : Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman da ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra düzenlenecek olan Sırp Gecesi turunda alınacaktır.



8 Gün: BELGRAD – İSTANBUL

Sabah kahvaltı sonrası İstanbula hareket ediyoruz. NİŞ - PİROT - SOFYA - PLOVDİV - SVİLENGRAD yolunu takip ederek Kapıkule sınır kapımıza ve Edirneye ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizden sonra TÜRKİYEYE giriş yapıp gece saatlerinde İstanbul a varıyoruz turumuzun ve hizmetlerinin sonu. Buna Gidelim diyebileceğiniz bir başka Bodisa Travel tur programında buluşmak dileğiyle.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Yerel profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri,
  • Belirtilen kategori otellerde 7 Gece oda kahvaltı konaklama,
  • Sehir vergileri
  • Programda belirtilen panoramik şehir turları
  • Lüks Otobüsler ile ulaşım
  • Sınırlı sayıda su ikramı


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize Ücreti
  • Seyahat Sağlık Sigorta
  • Yurtdışı Çıkış Harcı (50 TL)
  • Tüm Otel Ekstraları
  • Ekstra Turlar
  • Öğle ve aksam yemekleri
  • Şoför, restoran vb. hizmet ve yerel servis tipleri ( 15 Euro kişi başı önerilir )


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalaya kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonra, ödediği rezervasyon bedelinin kalan tutarı iade edilir. 30 - 16 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %40 'ini, 14 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat kanalı hangisi ise aynı kanal üzerinden iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TL cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden hesaplama yapılır...
    https://bodisatravel.com/otobusle-orta-avrupa-baskentleri-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 26.04.2024 06:48 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.