Büyük Ukrayna Turu - 2 Tur Programı
Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Lviv, •Kiev, •Uman, •Odessa
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - LVİV

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde buluşma. Bilet, pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları TK 441 Sefer sayılı seferi ile Lviv’e hareket. Lviv'e varış ve şehir turumuza başlıyoruz. Turumuz sırasında göreceğimiz yerler arasında, Lviv’in kurucusu Prens Danilo heykeli, UNESCO tarafından koruma altına alınan şehrin trafiğe kapalı meydan ve caddeleri, Opera ve Tiyatro binası ve Svaboda meydanındaki tarihi her biri farklı hikayeye sahip binaları ve tarihi kiliseler bulunuyor. Turumuzun sonrası otele transfer ve odalara yerleşme. Ardından serbest zaman.

Arzu eden misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan Lviv El Yapımı Çikolata satış mağazası, Eczane Müzesi, Tadım ve Kahve Madenciliği İmalathanesi ve Lychakiv Mezarlığı turuna katılabilirler. Turun ardından geceleme otelimizde.

El Yapımı Çikolata satış mağazası , Eczane Müzesi, Kahve Madenciliği imalathanesi,Lychakiv Mezarlığı ve Arsenal Silah Müzesi Turu 



2 Gün: LVİV

Sabah kahvaltısının ardından arzu eden misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan Şatolar turuna katılabilirler. Gezimiz sırasında Lviv bölgesinde 16. Yüzyıldan kalma tarihi şatolardan en önemli 3 tanesini görme imkanımız olacak, kendinizi adeta şovalyeler zamanında hissedecek ve şovalye kıyafetleri ile fotoğraf çektirme imkanına sahip olacaksınız. Şato gezilerinin ardından öğle yemeğini yine gezdiğimiz şatonun içindeki batı Ukrayna mutfağı ile ünlü restoranımızda alıyoruz. Yemekten sonra Lviv'e dönüş. Otele transfer ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.  

Şatolar turu (Öğle Yemekli) 



3 Gün: LVİV - KİEV

Sabah kahvaltısının ardından Kiev’e hareket ediyoruz. Öğleden sonra Kiev’e varışa istinaden panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Dinyeper Kıyısı'na kurulan bu şehir ismini efsaneye göre Kiy, Şek ve Horiv adlı 3 kardeşin en büyüğü olan Kiy’den almıştır. Son yıllarda devrimlerle dünya kamuoyunun gündemine gelen Kiev, aynı zamanda, Ruslar’ın tarihindeki ilk başkent olma özelliğine sahiptir. 1500 yıllık tarihi olan Kyiv, ayrıca, dünyanın en yeşil şehirlerinden biridir. Shevchenko Bölgesi’nde yer alan ve Kiev’in en merkezi ve işlek caddesi olan 1100 Metre uzunluğundaki ünlü Kreschatik Caddesi, Europeiskaya ile Bessarabskaya Meydanları'nı birbirine bağlayan eşsiz bir konuma sahiptir. Birçok restoran ve kafenin bulunduğu Kreschatik Caddesi’nde, sokak dansçıları ve müzisyenler de kentin dinamizmini arttırıyor. Panoramik turumuzda, Kiev’in ana meydanlarını ve belli başlı tarihi binalarını göreceğiz. Ardından otele transfer ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.



4 Gün: KİEV

Sabah kahvaltısının ardından, dileyen misafirlerimizle opsiyonel olarak  düzenlenecek olan Mikro Minyatür Müzesi & Pecerskaya Lavra Manastırı ve 2. Dünya Savaş müzesi turuna katılabilirler.

Mikro Minyatür Müzesi’nde ancak mikroskop ile görebileceğiniz ve çoğunluğu Guinness Rekorlar Kitabına giren eserleri inceleme imkanı bulacağız. İçinde 18 kiliseyi barındıran Pecerskaya Lavra Manastırı 11. yüzyıldan kalma ve UNESCO Dünya Mirasları Listesindedir. Slav Ortodokslar için kutsal sayılan ziyaret noktalarından birisi olan bu kompleksin ruhani ve mistik havasını seveceksiniz. 2. Dünya Savaşı zaferi anısına yapılmış olan Dünya Savaş Müzesi açık ve kapalı iki bölümden oluşur. Açık bölümde Sovyet Ordusunun Afgan savaşında ve 2. Dünya Savaşı'nda kullandığı savaş uçakları, tanklar, roketler sergilenmektedir. Kapalı kısım ise 3 kattan oluşur. Burada 2. Dünya Savaşı dönemine ait orijinal halleriyle saklanmış belge ve araçları yakından görme şansı bulacaksınız..

Öğleden sonra, dileyen misafirlerimiz, opsiyonel olarak düzenlenecek olan Kiev Metrosu & Kültür ve Alışveriş Turu’na katılabilir. Kiev’in sanat dolu metro duraklarını gezerken şaşıracaksınız. Günde yaklaşık 1.5 Milyon yolcu taşıyan bu metronun en derinindeki 105.5 metre derinlikteki metro durağını göreceğiz. Ardından Ünlü Andreyevski Yokuşu’nda hediyelik eşya alabilme şansı yakalayacağız. Dinyeper Nehri'nin manzarasını, Ayasofya Meydanı ve Kontraktova Meydanını birleştiren bu tarihi yokuş içerisinde pek çok restoran ve hediyelik eşya dükkanı bulundurmaktadır. Ardından serbest zaman ve otele transfer. Geceleme otelimizde.

Mikro Minyatür Müzesi & Pecerskaya Lavra Manastırı ve 2. Dünya Savaş müzesi 

Kiev Metrosu & Kültür ve Alışveriş Turu  



5 Gün: KİEV

Sabah kahvaltısının ardından dileyen misafirlerimizle opsiyonel olarak Çernobil turumuz için hareket ediyoruz. 1986 yılında Dünya’nın gördüğü en büyük facialardan birine tanıklık eden bölgeyi detaylı olarak gezme imkanı bulacağız. Günümüzde tehlikenin minimuma indiği bu bölge bir açıkhava müzesi olarak binlerce turisti ağırlamaktadır. Faciadan günümüze acı hatıralar barındıran Zalesya Köyü, Kreş binası, Duga Radarları göreceğimiz önemli noktalar olacaktır. Öğle yemeğimizin ardından, hayalet şehir Pripyat’ı gezeceğiz.

Hotel Polissia, Lenin Heykelleri, Pripyat Stadyumu ve meşhur Lunapark göreceğimiz önemli noktalar olacaktır. Faciaya ilk müdahaleyi yaparken hayatlarını kaybedenler anısına yapılan “Dünyayı Kurtaranlar Anıtı” ve yönetim merkezi ziyaretleri ile turumuzu tamamlamış olacağız. Turumuzunda ardından otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

Çernobil Turu (Öğle Yemekli)       



6 Gün: KİEV –UMAN- ODESSA

Sabah kahvaltısının ardından Odessa’ya doğru hareket ediyoruz. Yol üzerinde ilk durağımız olan Uman şehrine uğruyoruz. Uman şehri Alman Nazilerin 1.000 Yahudi çocuğu katletmesi ve Uman katliamı olarak da bilinen bir şehirdir. Ayrıca kent Hasidik Yahudiler içinde özel önem taşıyan bir yerdir. Tarikatın önde gelen liderlerinden birisi olan Rabbi Nachman ( Breslov Nachman ) 1820 yılında burada ölmüştür. 1768 yılında 30.000’den fazla Polonyalı ve Yahudi’nin burada katledildiği bilinmektedir. Bu sebeple Hasidik tarikatı üyeleri burada hac görevlerini de yerine getirmektedirler. Tur sonrası Odessa’ya doğru devam ediyor ve varışımıza istinaden Odessa şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ukrayna’nın güzel sahil kenti Odessa ziyaretimiz sırasında Aşıklar köprüsünü, Opera binasını, Katerina anıtını ve Potemkin merdivenlerini görme imkanı bulacağız. Şehir turumuzun ardından otelimize geçiyoruz. Ardından serbest zaman



7 Gün: ODESSA

Sabah kahvaltısının ardından dileyen misafirlerimizle opsiyonel olarak Katakomblar (Yeraltı Labirentleri) turumuz için hareket ediyoruz.

Katakomblar (Yeraltı Labirentleri) turumuzda şehrin altında uzunlukları binlerce kilometreyi bulan Katakombları gezme imkanı bulacağız. 200 Yıl önce inşa edilmiş bu tüneller, 2 . Dünya Savaşında Nazi işgali sırasında direnişçiler tarafından yoğunlukla kullanılmış ve adeta direnişin sembolü olmuştur. Gezimiz esnasında hem bu direnişin hem de öncesinde mağaraları kullanmış olan diğer grupların izlerini sürme imkanı bulacağız.

Gezimizin ardından dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek Konyak Fabrikası (Müzesi) gezisi ve Degüstasyon (Tadım) turumuza katılabilirler. Tur esnasında Shustov Konya Fabrikasını gezip konyak yapımı ve tarihi hakkında bilgi edinme imkanı bulup, farklı konyak türlerini tadım imkanı bulacağız.

Turlarımızın ardından otelimize geçiyoruz. Ardından serbest zaman. Geceleme otelimizde otelde.

Katakomblar Turu                                                                                          

Konyak Fabrikası (Müzesi) gezisi ve Degüstasyon (Tadım) Turu  



8 Gün: ODESSA-İSTANBUL

Kahvaltımızın ardında havalimanına transfer olacağız. THY’nin TK  466 sefer sayılı tarifeli uçuşu ile İstanbul’a hareket ve İstanbul’a varış. Buna Gidelim diyebileceğiniz bir başka Bodisa Travel tur programında buluşmak dileğiyle.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk  Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’dan Lviv’e gidiş ve  Odessa’dan  İstanbul’a dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri
  • Havalimanı vergileri
  • Lviv’de  2 gece,Kiev’de 3 gece , Odessa’da  2 gece  4-5 * otellerde konaklama
  • Sabah kahvaltıları,
  • Havalimanı - Otel - Havalimanı arası transferler,
  • Panoramik Lviv şehir turu,
  • Panoramik Kiev şehir turu,
  • Panoramik Odessa şehir turu
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu  ( 50-TL)           
  • Programda açıkça belirtilmeyen hizmetler
  • Seyahat Sigortası                           
  • Şahsi harcamalar, opsiyonel turlar ve  programda belirtilmeyen yemekler


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/bbr-buyuk-ukrayna-turu-2
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 29.03.2024 09:35 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.