Portekiz & Endülüs Turu (THY) Tur Programı
Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!
Kalkış Yerleri: İstanbul Hava Limanı
Gezilecek Yerler: •Porto, •Lizbon, •Sevilla , •Granada, •Malaga
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - PORTO

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde siz değerli konuklarımızla 10.00’da buluşma. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK 1451 sefer sayılı uçuşu ile saat 12.55’de Porto’ya uçuş. Yerel saat ile 15.45’de varış. Varışa istinaden panoramik Porto şehir turumuzu yapıyoruz. Portekiz’ in Lizbon’ dan sonra ikinci büyük şehri Porto’da, Douro Nehri' ne tepeden bakan Rieira semti tarihi binaları, Bolsa Sarayı, Santa Clara Kilisesi, Se Katedrali (Porto Katedrali), House Of The Prince, Sao Francisco Kilisesi, Sao Bento tren istasyonu, Ponte d Lous I Köprüsü ve Douro Nehri ile panoramik şehir turumuzu tamamlıyoruz. Tur sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyecek olduğu Porto Tekne Turuna (25 Euro) katılabilirler. Bu muhteşem şehri bir de nehirden görme fırsatı bulup, Okyanus’a kadar ilerledikten sonra turumuzu sonlandırıyoruz. Tur sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.



2 Gün: PORTO

Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman . Dileyen misafirlerimiz ile ekstra Braga & Bom Jesus Do Monte & Guimares turu (55 Euro) . Portekiz’in önemli şehirlerinden biri olan Braga ilk durağımız. Braga’da önemli kutsal mekanlardan biri olan ’Dağların İsası Kilisesi’ni (Bom Jesus Do Monte) görüyoruz. 650 basamakla çıkılan bu muhteşem yapı Kuzey Portekiz’in granit yapılarının en güzel örneği. Dindar insanlar kutsal günlerde bu basamakları dizlerinin üzerinde çıkarak kutsal mekana ulaşıyorlar. Braga’dan sonra Portekiz’in eski başkenti Guimares’e hareket ediyoruz. Unesco koruması altında olan Guimares tipik evleri ve meydanlarıyla çok sevimli bir şehir. Gezi sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde. 

 



3 Gün: PORTO - LİZBON

Sabah kahvaltı sonrası Lizbon’a doğru yola çıkıyoruz. Güzergah üzerinde ekstra Fatima & Nazare & Obidos turu (35 Euro) düzenlenecektir.  İlk durağımız olan Fatima’ya doğru yola çıkıyoruz. Meryem Ana’nın 1917 yılında üç küçük çobana görünüp üç sırrı verdiği bu yer, Hristiyanlık’ın en büyük hac ve ibadet merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Fatima’dan sonra Okyanus kıyısına yönelip Nazare adlı, kumsalıyla ünlü balıkçı kentine yöneliyoruz. Nazare kentine tepeden bakan Sitio tarihi bölgesini ve Zenci Meryem ve bebek İsa heykeli ile ünlü Nazaredeki Meryem kilisesini ziyaret ediyoruz.   Ünlü Kaşif Vasco de Gama’nın uzak deniz yolculuklarına çıkmadan önce dua etmek için geldiği Nazare falezlerinden etkilenmemek mümkün değil. Daha sonra, hala 12 Yüzyıl surları ayakta olan, tarihi dokusunu korumayı başarmış Orta Çağ mirası Obidos Kenti’ni geziyor ve Lizbon’a hareket ediyoruz. Varışa istinaden otelimize transfer. Geceleme otelimizde.  



4 Gün: LİZBON

Sabah kahvaltı sonrası düzenlenecek  panoramik Lizbon  şehir turunda, VII. Eduardo Parkı, şehrin kalbi sayılan Rossio Caddesi, ünlü Libardede Meydanı, Tejo Nehri, Restauradores Meydanı, Pombal Marguis Meydanı, keşifler için uğurlamaların yapıldığı Belem Kulesİ, Belem’ de Keşifler Anıtı ve Jeronimus Manastırı görülecek yerler arasındadır. Şehir turunun ardından arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Sintra & Cascais & Estoril & Cabo  de Roca turuna ( 55 Euro) katılabilirler. Portekiz monarşisinin en önemli yazlık sarayı olan Sintra Kraliyet Sarayı’nı panoromik olark gördükten sonra kasabaların eski balıkçı mahallelerini, yazlık evlerin bulunduğu Cascais ve Estoril sahili görülecek yerler arasındadır.Avrupa Kıtasının en batı ucu olan Cabo da Roca son durağımız olacaktır. Arzu eden misafirlerimiz akşamlarını ekstra olarak düzenlenecek olan yemekli Fado Gecesi turuna (75 Euro) veya yemeksiz Fado Gecesi turuna (50 Euro) katılarak geçirebilirler. Geceleme otelimizde. 



5 Gün: LİZBON – SEVİLLA

Sabah kahvaltısının ardından Sevilla'ya hareket ediyoruz. Varışımızın ardından yapılacak olan panoramik Sevilla şehir gezisinde;

Amerika Meydanı, İspanya Meydanı, Altın Kule, Santa Cruz Bölgesi, Maria Luisa Parkı görülecek yerler arasındadır. Gezi sonrası otelimize transferiniz yapılıyor. Akşam arzu eden misafirler ile ekstra “Flamenco Gecesi” (45 Euro) içkili, müzikli İspanyol dansları eşliğinde eğlence. Geceleme otelimizde.



6 Gün: SEVİLLA

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Sevilla Katedrali & Cordoba turuna (80 Euro) katılabilirler. Yapımına 1181 yılında başlanan, Vatikan ve Londra’daki Saint Paul kilisesinden sonra dünyanın 3. Büyük katedrali ve aynı zamanda en dünyanın  büyük gotik katedrali olan  Sevilla Katedrali ilk durağımız. Ardından 140 km mesafede bulunan Cordoba’ya hareket ediyoruz. 785 yılında yapımına başlanan ve 987 yılında tamamlanan Batı İslam Sanatı’nın en etkili ve en büyük yapılarından biri olan Cordoba Camisi Mezquita’yı görüyoruz. Üç kez ilave yapılarak büyütülmüş olan 1013 sütunlu caminin içine 16. Yüzyıl'da 157 sütun yıkılarak, katedral oturtulmuş ve bugünkü halini almış. Ardından bembeyaz evlerin bulunduğu labirent gibi sokakları ile Musevi Mahallesi Judeira,zafer anıtı, Roma Köprüsü, şehir surları ve Almodovar Kapısı göreceğimiz yerler arasında. Tur sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde. 



7 Gün: SEVİLLA – GRANADA

Sabah otelde alınacak kahvaltı ardından Granada`ya doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Ronda Turumuza katılabilir 40 Euro – (Ronda ekstra turu Alhambra Sarayı rezervasyon saati uygunsa gerçekleştirilebilir). Bu turumuzda, coğrafi yerleşim olarak İspanya'nın en ilginç yerleşimi sayılan, bozulmamış tarihi yapısı ile İspanya'nın en güzel kasabalarından Ronda'yı gezeceğiz. İlk boğa güreşlerinin başlatıldığı Ronda' da Tarihi Roma Köprüsü ve İspanya'nın en eski arenası görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası Granada’ya devam ediyoruz. Varışımızın ardından panoramik Granada şehir turunda görülecek yerler arasında; Bib Lambra Meydanı, Kristof Kolomb Anıtı, Belediye Sarayı, Katedral (dışarıdan) yer almaktadır. Tur bitiminde dileyen misafirlerimizle ekstra Elhamra Sarayı turu (65 €) (Sarayın müsaitliğine bağlı olarak Elhambra Sarayı turu gerçekleştirilir). Günlük limitli sayıda ziyarteçi kabul eden Elhamra, Duvarlarında kırmızı tuğla, damında kırmızı kiremit kullanıldığı için adına da Elhamra yani "Kırmızı" denmiştir. İslam mimarisinin ulaşabileceği yüksek noktalardan biri olarak bugünlere ulaşmış bir şahit olan Elhamra Sarayı'nın ziyareti sonrası  otele transfer ve serbest zaman. Akşamı eğlenceli bir ortamda geçirmek isteyen misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan Sacra Monte gece turu (45 € ). Bu turumuzda Granada‘da yaşayan çingenelerin farklı Flamenco yorumunu yaşadıkları taş evlerde izleme imkanı bulacaksınız. Geceleme otelinizde.



8 Gün: GRANADA – MALAGA - İSTANBUL

Sabah kahvaltısı sonrası Ünlü ressam Pablo Picasso’nun doğduğu şehir olan Malaga'ya hareket ediyoruz. Varışa istinaden yapılacak panoramik şehir turumuzda Paseo de Parque (Park Caddesi), Plaze de la Merced, Cervantes Tiyatorosu, Puerto Marina (Liman) ve La Alcazaba göreceğimiz yerler arasında. Ardından havalimanına transferimiz gerçekleşiyor. Bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları’nın TK 1306 seferi ile saat 12.10’da İstanbul’a uçuşumuz başlıyor. Yerel saat ile 17.25’de İstanbul’ a varışın ardından yolculuğumuz sona eriyor.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk  Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul – Porto  / Malaga - İstanbul arası ekonomi sınıfı uçak biletleri
  • Havalimanı vergileri
  • 3* & 4* otellerde 7 gece kahvaltı dâhil konaklama
  • Havalimanı-otel-havalimanı transferleri
  • Tüm şehirler arası transferler
  • Panoramik Porto, Lizbon, Sevilla, Granada ve Malaga şehir turları
  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri

 

Covid-19 Bilgilendirme;

 

  • Misafirlerin 2 doz Biontech aşı olmuş olmaları gerekmektedir. (2. Doz aşının üzerinden 14 gün süre geçmiş olması gerekmektedir.)
  • 12 yaş altı çocuklar aşıdan muaftır.
  • Uçuştan 72 saat öncesinde negatif PCR testi yapılması gerekmektedir.(12 yaş altı çocuklar muaftır.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize ücreti
  • Özel Seyahat sağlık sigortası (15 Euro)
  • Covid -19 sağlık sigortası
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar
  • Opsiyonel turlar
  • Müze ve ören yerleri giriş ücretleri


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://bodisatravel.com/portekiz-endulus-tur
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 29.03.2024 15:14 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.