Ankara'dan Otobüsle 4 Ülke (Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Moldova) Tur Programı

Romanya – Moldova – Ukrayna – Bulgaristan 

Kalkış Yerleri: Ankara
Gezilecek Yerler: •Rusçuk, •Bükreş, •Focsani, •Yaş, •Kişinev, •Tiraspol, •Odessa, •Galati, •Köstence, •Mangalya, •Balchik, •Varna, •Nessebar, •Burgas
PROGRAM
1 Gün: Ankara - İstanbul - Rusçuk

Gezimizin ilk günü, 14:30'da Milli Kütüphane Önü, (Şehiriçi Trafik durumuna göre, ilk kalkış noktamız bazen değişebilmektedir, tur kalkışından bir gün önce kesin nokta bilgilendirmesini tarfımızdan yapmaktayız),15:00'da Ümitköy Köprüsü ve 15:45'de Eryaman Optimum hareketi ile Tekirdag uzerinden Ipsala sinir kapisina varisimizi gerceklestiryoruz.Pasaport ve gumruk islemleri tamamlanmasi ardindan Kapıkule sınır kapısına varışımızı gerçekleştiriyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından devam eden yolculukla Ruscuk’a varış.



2 Gün: Rusçuk – Bükreş

Sabah saatlerinde Rusçuk geçişi ile Küçük Paris diye adlandırılan Bükreş şehirine yolculuk. Bükreş, Tuna Nehri'nin Dimbovita kolu üzerinde yaklaşık 2.5 milyon nüfuslu çok güzel bir kenttir. Tarihi eserlerin yanı sıra geniş bulvarları, caddeleri, meydanları ile modern yüzü de etkileyicidir. Bükreş'in en güzel ve en hareketli merkezi olan Cumhuriyet Meydanı, sütunlu cephesiyle dikkati çeken Romanya Büyük Kütüphanesi, Zafer Takı, Bükreş Üniversite Binası, Milli Tiyatro, Çavuşesku tarafından yaptırılan Parlamento Binası, Kraliyet Sarayı, Cretulescu Kilisesi, St. Stavropoleos Kilisesi, panoramik şehir turumuzda göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Turumuz ve serbest zaman sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenicek olan Romanyanın Köy değerlerinin sergilendiği Köy Müzesi turuna katılabilirler.(20 EUR)



3 Gün: Bükreş – Focsani – Yaş

Otelde alınan kahvaltının ardından ülkenin doğusunda yer alan Romanya’nın kültür başkenti Yaş’a yolculuk.  Rumence’de Iaşi olarak anılan, tarihteki Boğdan (Moldova) devletinin başkenti olmuş Yaş şehrine varış. Saray Meydanı, Kültür Sarayı, Metropolitan Katedrali, İaşi Sarayı, Golia Manastırı, Ulusal Tiyatro, St.Nicola Kilisesi, Galata Manastırı ve Katolik Katedrali ve Birlik Meydanı panoramik olarak görülecek yerlerden bazılarıdır. Kentte verilecek olan serbest zamanın ardından araçla buluşma ve otele transfer. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenicek olan Romen Gecesi turuna katılabilirler.(40 EUR)



4 Gün: Yaş – Kişinev – (Mileştii Mici)

Otelde alınan kahvaltının ardından kısa yolculukla varılacak Moldova sınır geçişi ile başkent Kişinev’e yolculuk. Kişinev varışı ile şehir turu. Büyük Stephen Anıtı ve Parkı, The Alley of classics Parkı, Pushkin Anıtı, Parlamento Binası, Eski Kilise, Ulusal Tarih müzesi,  Parlamento Binası, Bakanlıklar görülecek yerler arasında. Programın ardından otele yerleşme ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Rehberimizin organize edeceği dünyadaki en büyük şarap koleksiyonuna sahip Mileştii Mici Tünelleri turuna katılabilirler (30EUR). Mileștii Mici, 200 km'den fazla yeraltı caddesine,50 km'den fazla şarap galerisine, 2 milyondan fazla şarabın içinde bulunduğu dünyadaki en büyük yeraltı mağara ağında, büyük fıçıların bulunduğu serin, karanlık galeriler ve caddeler boyunca yürümek için eşsiz bir fırsata sahip olacaksınız.  Programın ardından otele transfer. Geceleme otelimizde.



5 Gün: Kişinev – Tiraspol - Odessa

Otelde alınan kahvaltının ardından Moldova ve Ukrayna sınırları arasında yer alan, dünyanın hiçbir ülkesi tarafından tanınmayan, beş yüz bin nüfuslu Transdinyester Cumhuriyeti’nin başkenti Tiraspol’a doğru hareket ediyoruz. Aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin son sınır kalesi bölgesi olan Tiraspol’den panoramik olarak geçerek Odessa yolculuğu başlangıcı. Ara molalar ile devam eden yolculukla Ukrayna sınır geçişi ile Karadenizin en büyük liman kentlerinden biri olan Odessa'ya varışımızı gerçekleştiriyoruz. Odessa varışı ile panoramik şehir turu. Şehir turumuzda, Sergey Eisenstein’in klasik filmi “Potemkin Zırhlısı” ile ünlenmiş olan Potemkin merdivenleri, Tolstoy Sarayı ve Catherine Plazası, Düğün Sarayı, Derybasivska Caddesi, Ukrayna Ulusal Bankası, ana Sinagog görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otele transfer, yerleşme ve serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Odessa Tekne turuna katılabilirler.(25 EUR) Odessa plajlarını, Gece hayatıyla ünlü Arcadia Bölgesini, Meçhul Bahriyeli Anıtını göreceğiz. Turumuz ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



6 Gün: Odessa (Katakomblar)

Otelde alınan kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirler rehberimizin organize edeceği ekstra Katakomp turuna katılabilirler (50 EUR). Katakomblar bir tünel ağıdır ve taş madenciliği sonucunda ortaya çıkmıştır. 200 yıl önce inşa edilmiş olan bu yeraltı tünellerinin toplam uzunluğu yaklaşık olarak 100 km. civarındadır. Odessa Katakombları Avrupa`nın en uzun olanlarıdır. II. Dünya Savaşı”nda Katakomblar, partizanlar için. Nazilere karşı şehri savunmada barınak olmuştur. Katakombların tüm haritası halen çıkartılamamıştır ve küçük bir kısmı halka açıktır. Ziyaret edeceğimiz kesimler, Nazilere karşı barınak olarak kullanılan kesimlerdir. Katakomb ziyaretimizin ardından Otelimize dönüş ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Shustov Konyak Fabrikası Turuna katılabilirler (25 Euro). 1899 Yılında Odesa’da satın aldığı Konyak Fabrikasını günümüze kadar getiren Nikolay Leonidovic ve ailesi Rusya’da Konyak ve Votka kralı olarak bilinmektedir. Üretilen eşsiz konyakları tadabileceğimiz bu turda ayrıca konyak üretim tekniklerini, detaylarını ve üretim aşamalarını göreceğiz. Geceleme otelimizde.



7 Gün: Odessa – Akkerman Surları – Galati veya Çevresi

Otelde alınan kahvaltının ardından Galati yolculuğu başlangıcı. Karadeniz sahil şeridinde ilerleyen yolculukta güzergah üzerinde 1484 yılında Osmanlılar tarafından fethedilmiş olan Akkerman Kalelerini ziyaret ediyoruz. Toplam çevre uzunluğu 2 km. olan surları ve günümüzde sadece 26 tanesi ayakta kalmış olan gözetleme kuleleri ile muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan Akkerman ziyaretinin ardından devam eden yolculukla Romanya sınır kapısına varış. Sınır geçişi sonrası Galati şehrine varış ile kent turu. St. George Rumen Ortodoks Katedrali, Adalet Sarayı, Galati Opera Evi, Kutsal Bakire Müstahkem Manastırı ve Tuna Nehri kıyısında keyifli yürüyüş eşliğinde kent turu. Dileyen misafirlerimiz Karadenize en yakın olduğu Galati’de Tuna Nehrinde gerçekleştirilecek olan Tekne Turuna katılabilirler (10 EUR). Bölgede fotoğraf ve kahve molasının ardından buluşma ile otele transfer. Geceleme otelimizde.



8 Gün: Galati – Köstence – Varna – (Balchik)

Otelde alınan kahvaltının ardından güneye yolculuk. İlk durağımız olan Köstence’ye varışımızın ardından dünyaca ünlü Mamaia Sahili ve panoramik Köstence şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Mahmudiye Camii, Ortodoks Katedrali, Roman Katolik Kilisesi, Ion Jalea Müzesi, Saligny Anıtı, Deniz Feneri ve Surlarının görülmesi ile bölgede kısa serbest zaman. Buluşma sonrası Karadeniz kıyı yolculuğu ile Karadeniz’in incisi olarak kabul edilen Bulgaristan’ın en büyük üçüncü şehri Varna’ya hareket ediyoruz. Varna’ya varışımız sonrası, Şehir merkezinde gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuzda;  Roma Hamamı, Arkeoloji Kompleksi, Bazilika ve Katedral göreceğimiz yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuz sonrası enfes Restoranlarla süslü olan kordon da yürüyüş ve kısa süreli serbest zaman sonrası otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Balchik Turuna katılabilirler.(25 EUR) Otel önünden hareket edecek olan aracımızla Balchik yolculuğu. Bünyesindeki 2000 farklı bitki çeşidiyle Avrupa'nın en büyük 2. Botanik Bahçesini gezdikten sonraki durağımız, rivayete göre gönlünü balıkçı bir Türk'e kaptıran Romanya Prensesi Marie'nin mimarisi bir camiyi andıran yazlık sarayı ziyaret edilecektir. Ziyaretlerimiz sonrası otelimize transfer ve serbest zaman.  Buluşmanın ardından otele dönüş. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz Rehberimiz tarafından ekstra düzenlenecek olan Bulgar Tavernası Gecesi turuna katılabilirler.(35 EUR)



9 Gün: Varna – Burgas – (Nessebar) – Ankara

Otelde alınan kahvaltının ardından otelden ayrılarak Burgas yolculuğu. Güzergah üzerinde dileyen misafirlerimiz Nessebar Yarım Adası turuna katılabilirler.(10EUR)  Burgas’a bağlı olan dar bir geçit ile anakaraya bağlı romantik, kayalık bir yarım adanın üzerine kurulu ve 1983 yılında da eşsiz bir tarihe ve kültüre sahip olması nedeniyle Dünya Kültür Mirası Anıtı olarak seçilen Nesseber antik kentine varış. Tarihi yarımadada bin yıldır varlığını koruyan Roma, Bizans ve Ortaçağ kalıntıları ile Bulgar kiliseleri bulunur. Kent 13.yy ve 14.yy kalma kiliseleri özellikle cephe tasarımları ile ilgi çekicidir. Bizlere görkemli antik atmosfer sunan Nesseberda ziyaretlerimiz sonrası, Burgas şehir merkezinden panoramik olarak geçerek varılan Dereköy sınır kapısında gerçekleşecek olan geçiş işlemlerin ardından Kırklareli İstanbul güzergahıyla Ankara başlangıç noktalarına varış ile program sonu. Buna Gidelim diyebileceğiniz bir başka Bodisa Travel tur programında buluşmak dileğiyle.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks otobüsler ile ulaşım
  • Yerel profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri
  • 3 ve 4*  Otellerde 1 Gece Bükreş, 1 Gece Yaş, 1 Gece Kişinev, 2 Gece Odessa, 1 Gece Galati veya Çevresi , 1 Gece Varna ile toplam 7 Gece kahvaltı dahil konaklama .
  • Veliko Tarnavo, Bükreş, Yaş, Kişinev, Odessa, Köstence, Mangalya, Varna, Burgas panoramik Şehir Turları
  • Bazı şehirlerde alınan mecburi yerel rehberlik hizmetleri
  • Tüm otoban check-point ve otopark ücretleri
  • Şehir Vergileri
  • Gümrük Vergileri
  • Programda belirtilen panoramik şehir turları.
  • Araç içi su ikramı


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri. 
  • Otelde alınan ekstralar ve tüm kişisel harcamalar 
  • ilk gün sabah kahvaltısı
  • Öğle ve Akşam yemekleri
  • Şöför ve rehber bahşişleri
  • MULTİ SCHENGEN VİZESİ VEYA ROMANYA VİZESİ (YEŞİL PASAPORT SAHIPLERI VİZEDEN MUAFTIRLAR). 
  • Yurtdışı çıkış harcı.
  • Yurtdışı seyahat sağlık sigortası


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50 'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır.....
    https://bodisatravel.com/karadenizde-dort-ulke-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 20.04.2024 01:52 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.